shareit

FIAT прави конкурент на Nissan Qashqai

| от |

FIAT Chrysler Automobiles (FCA) планира инвазия сред SUV моделите – тези, които дърпат най-сериозно напред пазара на автомобили в световен мащаб. Първата цел на FCA ще е създаването на компактен кросоувър, който да може да се бори с хита в тази категория Nissan Qashqai, пише autoclub.bg.

За FIAT това ще е сериозна стъпка напред. Моделните линии на италианския производител са сериозно окастрени, а моделите застаряват, така че е нужно нещо свежо. За миналата година FIAT и Abarth постигнаха общо 600 000 продажби, което ги прати зад Skoda по реализирани автомобили. В момента продажбите на FIAT се крепят на популярния модел 500 и неговите най-разнообразни разновидности.

Другият сериозен проблем на FIAT е, че моделите, които марката предлага печелят твърде малко или изобщо не печелят, което започва да тежи на FCA.

А промените в гамата на FIAT може да се окажат изненадващо интересни. Първо, планираният наследник на популярния хечбек Bravo, който ще се сглобява в Турция, най-вероятно ще бъде разработен като много по-достъпен модел и не е изключено да бъде кръстен Panda. Въпреки че милиони европейци имат съвсем друга представа за изминалите поколения на Panda.

Jeep и FIAT ще продължат да разработват заедно SUV модели, точно както стана с проекта 500X/Renegade.

Следващият съвместен проект трябва да е съперникът на Qashqai, който ще замести моделите Patriot и Compass.

В плановете на Jeep влиза и модел, който ще е с по-скромни размери и от Renegade, и който се очаква на пазара до няколко години. Ще има и голям и луксозен кросоувър, който засега носи името Grand Wagoneer, премиерата му е насрочена за 2018 и той трябва да е съперник на луксозните возила в този сегмент.

И накрая, легендата 124 Sport има сериозен шанс да бъде възродена – естествено, като версията на FIAT на новия Mazda MX-5. Но пък чакането определено си струва. / money.bg

 
 
Коментарите са изключени за FIAT прави конкурент на Nissan Qashqai