Facebook и Apple финансират замразяването на яйцеклетки на жени от екипа си

| от |

Два гиганта от Силициевата долина предлагат на жените в екипите си да заплатят за замразяването на яйцеклетките им, предава NBC News. Facebook наскоро започна да покрива замразяване на яйцеклетки, а Apple ще започне през януари. „Съчетаването на амбициозна кариера и отглеждане на деца е трудно“, казва Бриджит Адамс, поддръжник на идеята и основател на пациентския форум Eggsurance.com. Предлагайки този бонус, компаниите инвестират в жените и ги подкрепят в изграждането на желания от тях живот, посочва Адамс.

Замразяването на яйцеклетки дава възможност на жените да съхранят размножителните си способности до момента, когато се почувстват готови да бъдат майки. Процедурата обаче струва най-малко 10 000 долара, към които се добавят 5 000 долара годишно за съхранение. Финансирането на замразяване на яйцеклетки може да се разглежда като „отплата“ за отдадеността на жените, отбелязва Филип Шенет, специалист по репродуктивна медицина.

Технологията на криопрезервацията се усъвършенства, но не винаги е успешна. Американското общество по репродуктивна медицина предупреждава, че методът не дава гаранции. Лекарите често препоръчват замразяване на 20 яйцеклетки, което изисква провеждане на две скъпи процедури. Въпреки това за двете години след въвеждане на процедурата в практиката все повече жени се насочват към нея. Лекари от Ню Йорк и Сан Франциско съобщават, че броят на жените, желаещи да замразят яйцеклетките си, се е увеличил двойно през последната година. /Aгенция Фокус

 
 
Коментарите са изключени за Facebook и Apple финансират замразяването на яйцеклетки на жени от екипа си