Експерти: „Шампанското да не се пие изстудено“

| от |

Френски експерти съветват шампанското да не се пие изстудено, а хладко, със тайна температура, защото тогава произвежда най-много мехурчета, пише в. „Дейли мейл“.

xHyatt-Champagne-Toast-Thumbnail.jpg.pagespeed.ic_.9HvfW6K4qp

Според учени от университета в Реймс идеалната температура за сервиране на пенливата течност е 18 градуса по Целзий и нито един по-малко. Тогава то „кипи“ най-дълго. Мехурчетата са много важни в придаването на неповторимия вкус на „искрящото вино“.

Когато то е изстудено се притъпяват нашите рецептори И мехурчетата са по-малко. А в голямо количество те изпускат въглероден двуокис и допълнително активират нашите вкусови
усещания.

Според автора на изследването, физикът Жерар Лиже- Белер, когато се сипва шампанското обезателно трябва да се наклони чашата. Така тя по-бавно губи първоначалните си мехурчета.

Досега специалистите считаха, че техният брой е 15 милиона в една чаша. Но според последните проучвания на Жерар Лиже-Белер, те се оказали много по-малко – само 1 милион.

 
 
Коментарите са изключени за Експерти: „Шампанското да не се пие изстудено“