shareit

Досиетата CHR: Президентът Феликс Фор умира след свирка в Елисейския дворец

| от |

Президент от четири години Феликс Фор си взема любовница като всеки здрав френски гражданин от мъжки пол. Това е Маргьорит Стенел, на 26 години, която сменя любовниците по-бързо от шапките. Нейният съпруг, художник, който е зает да преследва собствените си любовници, няма какво да каже по въпроса. Напротив, новите „отношения“ на жена му му печелят няколко официални поръчки.

Феликс Фор си създава навик да привиква Мадам S. в Елисейския дворец, когато се нуждае от сесия релаксация. Ако не беше несъответствието във времето можехме да кажем, че го е научил от президента Клинтън. И така още със ставането си на 16 февруари 1899, Феликс праща бележка на любовницата си, за да ѝ каже, че ще бъде щастлив да я приеме след 17 часа, когато приключва с последните си задължения. Денят преминава на пълна скорост. Президентът се подготвя да посрещне посетителката си в Синята стая. Но преди тя да влезе, полага малко грижи да не се окаже в неудобна ситуация. Все пак вече не е съвсем млад, на 58 години е, два пъти възрастта на любовницата си. Поради липсата на Виагра, той поглъща стимулант. Вече е готов да я приеме. Въвеждат мадам в стаята. Няма време за губене. Тя отваря блузата си, за да предложи красивите си гърди, на които биха могли да завидят всички съвременни модели.

„Не мога да дишам!“

Тренирана през младежките си години от националния отбор по футбол (упс, пак объркахме времето…) Mаргьорит отива направо на въпроса. Мълчалива, защото баща ѝ я е научил да не говори с пълна уста, тя изведнъж почувства ръката на любовника си да я стиска за косата. Тя е на път да прекъсне изпълнението си, когато той започва да крещи: „Аз не мога да дишам. Не мога да дишам, вече не виждам нищо“. Той изпада в колапс, тя изпада в паника. Звъни на прислугата и хуква по стълбите, без да е напълно облечена. Излиза на улицата и спира файтон, чак тогава закопчава наметнатата набързо риза. Папаракът на Closer няма време, за да въоръжи фотоапарата си… (упс пак смесихме минало и настояще). В същото време, служителите на Елисейския дворец откриват президента проснат на пода, а пристигналият лекар може само да констатира смъртта около 10 часа на следващата сутрин. Причината е инсулт. Дошлият да го изповяда свещеник пита пазача: „Президентът в съзнание ли е? и получава легендарния отговор: „Не, тя избяга по стълбите.“ (бел. ред. На френски думата sa connaissance означава съзнание, но също и позната жена.)

Новината за смъртта на Феликс Фор се разпространява бързо. LeJournal du peuple пише, че президентът умира давайки жертва на Венера. Всички в Париж разбират намека. Когато журналистите научават, че президентът е починал по време на свирка дават на любовницата му прякора „la Pompe funèbre“ (бел. ред. pompe означава помпа, pompe funèbre е погребална агенция).

На 30 май 1908 Маргьорит е намерена завързана и със запушена уста в леглото си. Нейният съпруг е удушен, а майка ѝ починала от сърдечен удар. Предполага се, че е подбудител на убийството на съпруга си, но няма доказателства. По-късно тя се омъжва за английски барон на 85 години в… не си измисляме …в Съсекс.

 
 
Коментарите са изключени за Досиетата CHR: Президентът Феликс Фор умира след свирка в Елисейския дворец