Домрачова категорична в преследването в Антхолц-Антерселва

| от |

Първото преследване при дамите за тази календарна година вече е в историята. По-рано през деня мъжете определиха победителите в една от най-динамичните дисцилини, а преди броени минути приключи и надпреварата при дамите.

Дария Домрачова за пореден път лиши състезанието от каквато и да е интрига. Представителката на Беларус допусна само една грешка при първото си посещение на рубежа и спечели категорично надпреварата на 10км. Това е 25-та победа в кариерата на талантливата Дария Домрачова.

Две адашки ще се качат на почетната стълбичка през днешния ден. Дария Виролайнен също направи добро състезание и след една наказателна обиколка се изкачи от 11-та до 2-ра позиция. С този резултат рускинята дублира най-доброто си класиране за Световната купа, което беше постигнато през миналия сезон в спринта в Поклюка (Словения).

Изумителната Кайса Макарайнен показа, че е голям войн и днес отново попадна на почетната стълбичка. Лидерката в Генералното класира завъртя цели 5 наказателни обиколки и след четвърта стрелба беше на 15 сек. от третото място. Финландката регистрира отлично ски бягане и във финалните метри изпревари Франциска Хилдебран от Германия.

В преследването на 10км. не беше записана нито една чиста стрелба. Най-голямото изкачване е дело на Настасия Дубарезова, която потегли от 48-ма позиция и след две наказателни обиколки се изкачи до 31-во място. Най-голямото пропадане е при Лена Хеки.Представителката на Швейцария тръгна 12-та, но сгреши цели 7 пъти на стрелбището и завърши на 39-та позиция в крайното класиране.

 
 
Коментарите са изключени за Домрачова категорична в преследването в Антхолц-Антерселва