shareit

Документалният филм „Монолог“ с премиера днес

| от chronicle.bg, по БТА |

Документалният филм за Стефан Данаилов „Монолог“ със сценаристи Георги Тошев и Ема Константинова ще бъде показан предпремиерно днес от 18.30 ч. в кино „Одеон“ – в рамките на честването на 75-годишнината на популярния актьор, съобщават организаторите.

Филмът представя днешния ден на Стефан Данаилов и припомня някои от най-известните му роли в киното. Във филма са включени кадри и фотографии от личния архив на артиста и от фонда на Българската национална филмотека /БНФ/. Сред тях са ценни документални кадри, заснети през 60-те и 70-те години по време на снимките на „На всеки километър“, „Иван Кондарев“ и други филми, превърнали се в класика.
„Монолог“ е реализиран със съдействието на Арто+, ShortCut и БНФ.

След прожекцията ще бъдат изложени първите 100 екземпляра от автобиографичната книга на Стефан Данаилов „Романът на моя живот“, написана в съавторство с Георги Тошев и публикувана от издателството „Книгомания“.

Официалното представяне на книгата е на рождения ден на Стефан Данаилов – 9 декември, от 19.30 ч. в Народния театър „Иван Вазов“. Очаква се да присъстват много от екранните и сценични партньори на актьора, както и студенти от всичките му випуски в НАТФИЗ. Програмата е изненада и за самия проф. Данаилов. Режисьор е племенницата му Росица Обрешкова, а сценограф – Елена Иванова. Също на 9 декември bTV ще излъчи премиерно документалния филм на Георги Тошев „Различният“, посветен на именития актьор, в поредицата „НепознатиТЕ“.

„10-те златни филма на Стефан Данаилов“ ще имат прожекции през целия декември в кино „Одеон“. Заглавията в ретроспективата са избрани от самия актьор. Сред тях са първите му участия в „Следите остават“ и „Инспекторът и нощта“, ще бъдат излъчени и хитове като „Дами канят“ и пълната версия на екранизацията на „Иван Кондарев“. Входът е безплатен.

 
 
Коментарите са изключени за Документалният филм „Монолог“ с премиера днес