shareit

Доброволци разчистват хижа Кикиш на Витоша

| от chronicle.bg |

Семейството на Васил Лазаров и Елена Хинкова се нае със задачата да обнови хижа Кикиш на Витоша, която от години пустее и се руши. Двамата са започнали да възстановяват сградата и от няколко месеца усилено ремонтират.

Акцията им продължава с почистване на полянката пред хижата. За целта на 9 април (събота) от 10 до 18 ч. Се канят доброволци, които да помогнат за изкореняването на самозалесилите се къпинаци, буренаци и издънки на околните дървета, отрязване на застрашително надвисналите сухи клони, заравняване на терена и засаждане на нова трева, детелина, здравец и други китки, където е подходящо.

Хижа Кикиш на северния склон на Витоша, точно под връх Камен дел и на пътеката между Бай Кръстьо и Златните мостове. До мястото се стига за около 1 час пеш от Бояна и Драгалевци и за още по-малко, ако се качиш с кола до х. Средец, Бай Кръстьо или до Драгалевския манастир. Наблизо са х. Камен дел, х. Есперанто и х. Средец.

Добре е доброволците да носят мотика, трион, брадвичка и подобни градинарски инструменти. Необходимо е да не забравят да носят дъждобран, стабилни обувки, резервни топли дрехи.

Организаторите ще направят всичко възможно да осигурят споделен транспорт за всички желаещи. Сборният пункт е в 9:00 ч. на спирката на автобус №64 на бул. „България“ и бул. „Тодор Каблешков“ (в посока Витоша, срещу Mall Bulgaria) – след предварителна уговорка.

Желаещите трябва да се запишат най-късно до 8 април (петък) тук.

 
 

Повече информация Виж всички