shareit

Дъжд от куршуми в три града

| от |

Три престрелки за по-малко от денонощие отнеха живота на най-малко пет души, а още 10 бяха ранени. Версиите за престъпленията са саморазправи на престъпни банди. Инцидентите са станали на обществени места в Швеция, Дания и САЩ.

Най-малко двама са загиналите и трима са ранени при стрелбата в шведския град Гьотеборг. Конфликтът се разразил в местен ресторант. Очевидец разказа пред шведската обществена телевизия, че двама мъже влезли в ресторанта и открили стрелба с автоматично оръжие. „Абсолютно нищо не загатва за тероризъм“, подчерта полицейската говорителка. Основната версия е, че криминалното деяние е дело на местния ъндърграунд. Гьотеберг е втория по население шведски град и който често се стига до насилие от местни престъпни банди, коментира говорителката на местната полиция. Тя направи уговорката, че е прекалено рано да се правят предположенията за мотивите, но посочи, че има улики, че и това нападение има криминален характер.

Няколко часа по-рано трима души бяха ранени при стрелба на паркинга на най-големия търговски център „Филдс“ на остров Амагер, в датската столица Копенхаген. Полицията е арестувала други трима. Говорителят на полицията Майкъл Андерсън обяви, че всички задържани са на около 20 години. По неофициална информация става дума за сблъсък между две престъпни групи. Няма данни за състоянието на пострадалите. Търговският център продължава да работи, но при засилени мерки за сигурност.

Трима души загинаха при стрелба и в Калифорния, други четирима са пострадали. Престрелката е станала пред магазин в северната част на града. Огънят е дошъл от преминаващ автомобил. .Една от жертвите е загинала на място, а другите две- по-късно. Ранените са настанени в болница. Районът, в който е извършено нападението, е известен като средище на престъпни банди.

 
 
Коментарите са изключени за Дъжд от куршуми в три града