shareit

Чисто нови автобуси ще променят облика на линия 76 в София

| от |

От 9-и март всички стари автобуси, които обслужват линия 76 в столицата, ще бъдат заменени с нови превозни средства. До края на март общо 37 автобуси, които се движат на метан и са закупени със средства по Оперативна програма „Околна среда“, ще бъдат въведени в експлоатация.

С нови 20 автобуса ще бъдат заменени старите, които пътуват по линия 83 и 94. Общината планира да инвестира средства в закупуването на още 110 коли, информира кметът Йорданка Фандъкова:

От проекта по ОП „Околна среда“ 46 нови автобуса вече се движат от 2014-а година досега. До края на годината очакваме всичките 126 да бъдат включени в движение и се надяваме да приключиме и процедурата за единичните 110 автобуси, защото там също има много автобуси, които са много стари и трябва да бъдат подменени. Тролейбусите на 90 процента са подменени и остава да работим за трамваите. 20 нови трамвая бяха доставени миналата година. Те са и най-скъпите, разбира се, превозни средства, като изключим метрото. Предстои и процедура за още пет нови трамваи, така че това са плановите и в следващия програмен период да работим за обновяване на трамвайния транспорт./ БНР
 
 
Коментарите са изключени за Чисто нови автобуси ще променят облика на линия 76 в София