shareit

Ченалова сезира евроинституциите заради Цацаров

| от chronicle.bg |

Уволнената съдия от Софийски градски съд (СГС) Румяна Ченалова е подала сигнал до евроинституциите срещу главния прокурор Сотир Цацаров и членовете на Висшия съдебен съвет. Това съобщи тя пред БиТиВи. Ченалова не уточни кои институции е сезирала, но твърди, че е приложила доказателства за престъпление на хора от висшите етажи на властта.

„Сезирала съм европейските институции за важни политически фигури и главния прокурор, а след това беше образувано първото дело срещу мен. Виждайки нещата, които се случват и въобще начина, по който се случват, аз ще положа всички усилия да направя нещо, за да защитя тези права”, заяви тя.

Преди няколко дни прокуратурата повдигна нови обвинения на съдия Ченалова. Те са относно скандалната оправдателна присъда срещу подсъдимия за убийството в столичния бар „Соло“, който след това избяга. Името на уволнената съдийка нашумя и след като изтекоха записи на нейни разговори с бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева, която също бе отстранена от длъжност.

 
 
Коментарите са изключени за Ченалова сезира евроинституциите заради Цацаров