shareit

Британците вече могат да купуват компютри Dell с бит-монети

| от |

Британците вече могат да купуват компютри и аксесоари Dell, използвайки бит-монети. Компанията разшири поддръжката за крипто валутата извън САЩ, пише The Telegraph. Фирмата е третият най-голям доставчик на компютри в света с приблизително 60 милиарда долара годишни продажби. Тя започна да приема бит-монети в Съединените щати миналото лято, след като сключи договор с компанията за обработване на разплащания Coinbase. Сега технологичният гигант обявява, че въвежда тази възможност във Великобритания и Канада.
Най-голямата покупка, направена с дигитална валута досега е сървърната система от висок клас PowerEdge, която струва над 50 000 долара. Оповестявайки решението на компанията, директорът на информационния й офис Пол Уолш заяви, че клиенти от различни краища на света са изразили желание да използват бит-монетите като начин на разплащане с Dell. “Чрез разширяването на поддръжката за бит-монети, ние правим възможно ново ниво на взаимодействие с клиентите ни, улеснявайки работата им с Dell”, казва Уолш.
Coinbase е една от водещите фирми за обработка на разплащания с дигитални пари, сред фирмите, подпомагащи големите компании при въвеждането на бит-монети. В интервю за Telegraph съоснователят й Брайан Армстронг посочва, че Европа изостава зад САЩ по отношение на възприемането на виртуалната валута. “За мен това е най-вълнуващото нещо в света, върху което може да се работи. Бит-монетите приличат на огромна вълна, а ние сме само сърфисти, които са я яхнали. Може би има смисъл от съществуването на интернет валута, която да бъде световна резервна валута”.
В края на миналата година Microsoft обяви, че ще започне да приема бит-монети, макар и в по-ограничени мащаби от Dell. Клиентите могат да използват дигиталните пари, за да добавят средства към профила си в Microsoft. На страницата на Dell са изброени някои от предимствата при използването на крипто валутата. “Разплащанията с бит-монети могат да се извършват лесно от всяка точка по света и предлагат по-ниски такси за обработване на транзакциите”, отбелязва компанията. / Агенция Фокус

 
 
Коментарите са изключени за Британците вече могат да купуват компютри Dell с бит-монети