shareit

Британски тийнейджъри разказват за престрелката в Слънчев бряг

| от chronicle.bg |

Новината за престрелката между групировките на Митьо Очите и екс-служителите на СИК около Божидар Кузманов влезе в британските медии.

Петима тийнейджъри от Шотландия, станали свидетели на гангстерската саморазправа, разказват подробности от стрелбата пред британския Standard.

Рос Уорбек, Джоуел Юарт, Нейтън Смит, Крег Пуул и Джак Адамс са се намирали в заведението „4 You“, когато малко преди 21 ч. избухва стрелбата.

„Нейтън забеляза петима мъже със ски-маски, които нахлуха в бара и тогава започна престрелката. Беше тотално сюрреалистично, още не мога дори да повярвам, че се случи, и то толкова близо до нас. Стрелците бяха на три метра от нас“, разказва 17-годишният Рос Уорбек.

„Всички избягахме от бара, като прескочихме ниската ограда, която го заобикаля. После се огледахме и видяхме, че още десетина мъже без маски бяха отвън и стреляха в бара. Стрелбата започна около минута, преди всички да се разбягат в различни посоки“, споделя той.

Момчетата са на възраст от 17 и 18 години, съученици са от гимназията Лангхолм Академи в Канънби, Югозападна Шотландия. Почивката в Слънчев бряг е първата им ваканция след завършване на училище.

„Местните хора бяха много отзивчиви и се бяха загрижени за сигурността на останалите. Джак беше изведен от бара от един едър татуист, който го прикриваше с тялото си, за да не бъде прострелян“, разказва още ученикът.

 
 
Коментарите са изключени за Британски тийнейджъри разказват за престрелката в Слънчев бряг

Повече информация Виж всички