shareit

Братя Уашовски – вече сестри

| от chronicle.bg |

Един от създателите на филма „Матрицата“ – Анди Уашовски, публично разкри, че се е подложил на операция за смяна на пола. Той вече е Лили Уашовски. Това се случва четири години, след като по-големият брат от режисьорското дуо Лари направи същото и от тогава живее като жена на име Лана. Така известният тандем братя Уашовски се превърна в сестри Уашовски.

Изявлението на Лили беше публикувано първо във вестник „Уинди сити таймс“ в материал, озаглавен „Шокираща история за смяна на пола – братя Уашовски са вече сестри“.

В изявлението Лили Уашовски пише, че е решила да направи смяната на пола си публично достояние, след като журналист от британския „Дейли мейл“ се опитал принудително да я накара да даде интервю за преображението си.

„Знаех, че ще дойде моментът, в който ще трябва да се разкрия публично. Когато живееш като транссексуален е малко трудно да го криеш. Просто исках – имах нужда – от малко време да се настроя, да се почувствам комфортно. Но явно това не го решавам аз“, споделя по-малката сестра Уашовски.

В своето изявление 48-годишната Лили говори и за трудностите, с които се сблъсква трансджендър обществото, макар и напоследък да има известен напредък в това отношение.

„На нас продължава да се гледа като злодеи или демони в медиите, представят ни като потенциални хищници“.

Лили Уашовски също благодари за подкрепата на съпругата си Алисия Блейсингейм, с която са женени от 1991г., както и на сестра си Лана за примера, който й дава.

Сестри Уашовски, които ревниво пазят детайлите от личния си живот, са най-известни като режисоьори на продукции като „Матрицата“ и двете му продължения, „Облакът Атлас“, „Ви като Вендета“.

Прочетете още: Еди Редмейн и силата да бъдеш жена

 
 
Коментарите са изключени за Братя Уашовски – вече сестри

Повече информация Виж всички