shareit

Бенедикт Къмбърбач: Един британец във Vanity Fair

| от |

Vanity Fair е списанието, което никога не е крило любовта си към красивите и талантливи актьори. Всяка година те имат специален Холивудски брой посветен на най-големите в киното през годината и на номинираните за Оскар. „The Vanity Fair Hollywood issue” всяка година достига нови върхове. А актьорите появявали се на корицата му са едни от най-големите имена в киното въобще.

Тази година част от Холивудския брой на списанието е посветен на британците. „Hollywood’s British Invasion” започва със заглавието: „The British are coming!” и е материал, в който специални фотосесии и клипове, имат имената на най-добрите британски актьори за последната година. Кийра Найтли, Тимъти Спол, Емили Блънт, Еди Редмейн и разбира се, Бенедикт Къмбърбач намират място там, заедно с още свои колеги.

Част от актьорите в таз годишния The Hollywood issue

Част от актьорите в таз годишния The Hollywood issue

Както самите Vanity Fair пишат: „Холивудските филми са голяма част от модерната култура от години, но дори и Холивуд има силен британски акцент.” Списанието дава пример с имената на Чарли Чаплин, който е британски актьор, макар и работил в Холивуд през по-голямата част от живота си, Вивиан Лий, която макар да участва в американския филм „Отнесени от вихъра”, написан от американски писател, е британска актриса, както и голяма част от екипа на филма. Сър Даниел Дей-Луис, Чиуетел Еджиофор и Дейвид Ойелово – всички родени във Великобритания, са само част от актьорите, които през последното десетилетие покоряват върховете на Холивуд, и общо-взето, американците, без да се обиждат, могат само да им дишат прахта.

За да почетат британците в киното, Vanity Fair, заедно с фотографа Джейсън Бел и Марк Гостик, правят проекта „Hollywood’s British Invasion”, в който, освен обичайната фотосесия, може да гледате и специални „филми” направени с всеки един от актьорите. Еди Редмейн, Том Хидълстън, Кийра Найтли, Фелисити Джоунс, Тимъти Спол, Бенедикт Къмбърбач и още са се включили в проекта.

Епизод 1 е с Бенедикт Къмбърбач и е на вашето внимание. И както самите Vanity Fair написаха: „Дадохме на актьора от „Игра на кодове” две ловджийски кучета, сложих ме му бяла вратовръзка и – защо не – накарахме го да скочи в езеро.”

Ето го и резултата:

Останалите клипове може да гледате в официалния канал на Vanity Fair в YouTube.

 
 
Коментарите са изключени за Бенедикт Къмбърбач: Един британец във Vanity Fair