shareit

Банда мъже нападат хора из Кьолн

| от chronicle.bg |

Около 60 жалби са подадени до полицията в Кьолн заради нападения в новогодишната нощ от страна на група мъже, чийто външен вид предполага, че са от „арабски произход“. Полицията очаква да последват и нови жалби.

Началникът на полицията в Рейнланд Волфганг Албъртс обяви, че нападенията са били брутални и извършени по „нечуван“ начин.

Около една трета от жалбите са свързани със сексуално посегателство. Албъртс посочи, че жените са били сграбчвани и нападани, а в един от случаите става дума за изнасилване.

„Престъпленията са извършени от група хора, които изглеждат най-вече от Северна Африка и арабския свят“, каза още той.

Групата е наброявала около 1000 пияни мъже на възраст между 15 и 35 години. Те се събрали на централната гара близо до известния площад пред готическата катедрала в Кьолн, където хората празнували настъпването на новата година.

Мъжете влели в тълпата, като обирали празнуващите и нападали жени. Полицията е започнала широкомащабна операция в района на нападенията, но заради мрака и високия брой на хората, акцията не е била ефективна.

В неделя бяха арестувани 5 души на централната гара по обвинения за заплахи и обиране на жени, но не е ясно дали са свързани с новогодишните нападения.

Кметът на Кьолн Хенриет Рекер призова за спешна среща заради атаките.

Междувременно темата стана водеща в Twitter, където мнозина обвиниха националните медии в прикриване на престъпленията заради етническия произход на престъпниците. Мнозина изтъкват факта, че са изминали няколко дни, преди подробностите от историята да стигнат до национални медии.

 
 
Коментарите са изключени за Банда мъже нападат хора из Кьолн