shareit

Банан с GPS и електронен дисплей замества фитнес гривните

| от |

В края на тази седмица ще се проведе Маратонът в Токио и без съмнение немалко от участниците ще използват електронни фитнес гривни. Двама бегачи обаче ще бъдат екипирани с различно технологично решение – “умен” банан, пише The Verge. Японският филиал на Dole – най-голямата компания за плодове и зеленчуци в света, е създала нещо, което описва, като “първото в света носимо устройство за консумация”
Оборудвания с GPS банан има LED екран, показващ изминалото време, сърдечния ритъм, както и окуражаващи съобщения, които могат да бъдат изпратени от зрителите чрез Twitter. Изобретението е свързано посредством кабел с отделно устройство, което спортистите трябва да носят. А след приключване на съзтезанието те наистина могат да изядат банана. “Бананът се обелва и съдържанието му се изважда, в обелката се поставя LED дисплея и по-малък банан и отново се затваря, обяснява представител на компанията за Wall Street Journal.
Това, разбира се, не е единственият ПР трик на компания за плодове и зеленчуци. Фирмата Kagome, например, ще се представи на маратона с машина, която се носи на раменете и дава на маратонците домати в устата, докато тичат. / Агенция Фокус

 
 
Коментарите са изключени за Банан с GPS и електронен дисплей замества фитнес гривните