shareit

Бъчварова: Няма данни за „чадър“ над Митьо Очите

| от chronicle.bg |

Няма данни за политически или полицейски чадър над Димитър Желязков – Митьо Очите. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя посочи, че е направила всички необходими проверки, но първата не потвърждава такова твърдение.

Към момента заради инцидента в Слънчев бряг, при който беше прострелян Митьо Очите, са арестувани 23-ма души, само един човек от обявените за издирване не е задържан, съобщи Бъчварова, цитирана от БТА.

Тя отново посочи, че поводът за инцидента в курорта има битов и личен характер и в момента се изясняват причините за него. Работим по всички възможни версии, каза Бъчварова.

„Този повод показва, че самото деяние и инцидент не е подготвен предварително, т. е. не можем да говорим за стратегия на война, битка и т. н., той е спонтанно възникнал“, коментира министърът. Тя посочи, че оръжията, които са установени на мястото на инцидента, са лични, две от тях са законно притежавани. По думите й не е имало брадва и бухалки.

За оценката за дейността на дирекциите на МВР в Бургас и в Несебър Министър Бъчварова коментира, че всички служители са активизирани да работят по случая и към момента няма основания за критични бележки. Тя добави, че предстои проверка на Инспектората, една комплексна проверка на Областната дирекция на МВР в Бургас и на база на фактите ще направи извод.

Заместник-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев каза пред журналисти, че в Областната дирекция на МВР в Бургас не е имало предварителна информация за съществуващо напрежение между двете групи криминално проявени лица, също и за финансови неуредици, които могат да предизвикват напрежение и такива действия. По думите му хората от криминалния контингент често имат навика и уреждат своите спорове по такъв начин.

Заместник-министър Георгиев каза, че има информация за напълно законен бизнес на Митьо Очите, за който се плащат данъци – с перални помещения и търговски обекти, най-вероятно и с таксита.

 
 
Коментарите са изключени за Бъчварова: Няма данни за „чадър“ над Митьо Очите

Повече информация Виж всички