shareit

Анонимните предупреждават за пет възможни атентата днес

| от chronicle.bg |

Международната хакерска група Анонимните се добра до данни за планирани за неделя атентати в САЩ, Индонезия, Италия, Ливан и отново в Париж, съобщи Washington Times. Мишена на кървавите удари са основно места за масови прояви с очаквано присъствие на хиляди участници.

В Атланта, щата Джорджия, целта на джихадистите от Ислямска държава са световните демонстрации по борба в арена „Филипс“, твърдят Анонимните в свое изявление. Масова демонстрация на феминистките в Париж, салон за игри, Рим и други градове, които се готвят за Рождество Христово, концертът на американската хеви-метъл банда „Five Finger Death Puch“ в Индонезия, както и университетът Holy Spirit в Ливан са целите на джихадистите. Анонимните съобщиха, че са предали данните от разкритията си на заинтересованите страни и на експерти. Те предупреждават за отмяна на всякакви масови прояви, тъй като целите на ИД са по целия свят.

Ново видео-послание, разпространено в събота от джихадистите, съдържа тежки заплахи и гневни обвинения спрямо управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието /ПСР/. Конкретна мишена е президентът Реджеп Ердоган, а видеозаписът показва защо – заради срещите му с президента на САЩ Барак Обама, с руския държавен глава Владимир Путин, с бившия лидер на Иран Махмуд Ахмадинеджад и с водача на световната католическа общност Папа Франциск.

Междувременно в турския курорт Анталия в 5-звезден хотел бяха заловени трима бойци от ИД, планирали атентат по време на лидерската среща на върха на страните от Г-20. Издирваните с бюлетина на Интерпол Ахмед Дахмани, Ахмед Тахир и Мухаммед Верд ще бъдат съдени за участие в организирана терористична група и за фалшиви документи за самоличност.

 
 
Коментарите са изключени за Анонимните предупреждават за пет възможни атентата днес