shareit

Александра Жекова спечели титлата на Уни 2015 в Сиера Невада

| от |

Александра Жекова спечели титлата в бордъркроса на Зимната Универсиада в Сиера Невада. Жекова стигна до последния старт с победи на ¼-финала и на полуфинала, преди това даде най-добри времена и в двете квалификации за директните елиминации. В големия финал тя се наложи над Хло Треспо(Фр), която взе среброто, бронзът остана за Симона Милер от Швейцария.

Това е второ злато за България на Световните студентски игри, с което страната ни записва 100 процентна успеваемост: две титли от двама участници. Преди 10 дни Владимир Зографски спечели в Осърбле злато в ски-скока от Зимна универсиада 2015. За първи път в историята световните студентски игри са с поделено домакинство в две държави: Словакия и Испания.

С два златни медала от двама участника България заема 8-о място във временното класиране по нации.

Веднага след като Александра Жекова спечели златния медал в бордъркроса от Световните студентски игри в Сиера Невада, нейният баща и треньор Виктор Жеков сподели специално за aus.bg :

„Перфектно проведено състезание от Сани. През цялото време контролираше събитията и взе максимума от трасето. Беше разпределила добре силите си, тактически също подходи по най-добрия начин във всеки отделен старт. Не допусна изненади и категорично бе най-добрата на Универсиадата. Радвам се, че изнервената обстановка покрай отложените стартове не и се отрази и тя успя да вземе максимума в едно много съкратено и необичайно като формат състезание, в което квалификациите и директните елиминации бяха в рамките на няколко часа. Сега се прибираме в София и после продължаваме със стартовете за Световната купа, които тази зима са пообъркани от многото отлагания в началото на сезона поради лошо време или липса на сняг“.

 
 
Коментарите са изключени за Александра Жекова спечели титлата на Уни 2015 в Сиера Невада