shareit

Актьорът Орландо Блум посети Либерия с УНИЦЕФ

| от |

Световноизвестният актьор Орландо Блум, който е посланик на добра воля на УНИЦЕФ, стана първият високопоставен представител на международната общност, който посети Либерия след избухването на епидемията от Ебола преди една година.
“Всички хора, които срещнах, бяха решени да се преборят с този вирус и да се върнат към нормалния живот. Общностните лидери, които са в центъра на тези усилия, трябва да бъдат подкрепени и от външния свят”, каза актьорът след среща с родители, учители, здравни работници и младежки организации.

В края на миналата година броят на жертвите на епидемията от ебола в Западна Африка се е увеличил до 6331 души в трите най-силно засегнати държави, като Сиера Леоне изпреварва Либерия по брой на заразените, съобщи Световната здравна организация (СЗО).

Общият брой на заболелите в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне възлиза на 17 800 души, в това число 7719 в Либерия и 7798 в Сиера Леоне, съобщиха още от организацията.Малко над половината от регистрираните смъртни случаи са в Либерия.

 
 
Коментарите са изключени за Актьорът Орландо Блум посети Либерия с УНИЦЕФ