shareit

Ако си беден на 35 години, си го заслужил

| от |

Беден си, защото: си късоглед за възможностите, които ти се предлагат и подценяваш, тези които получаваш, не разбираш и не реагираш достатъчно бързо. Това казва Джак Ma, китаецът, които има 25 милиарда долара.

siromashiq

Джак Ма:

„Преди да основа Alibaba, поканих 24 приятели у нас, за да обсъдим бизнеса. След 2 часа дискусия те все още бяха объркани – аз трябва да кажа, че тогава, може би, не бях ясен. Резултатът: 23 от 24 души в стаята ми казаха да се откажа и то поради няколко причини, като: не знаеш нищо за интернет и по-важното, нямаш начален капитал за това и т.н., и т.н..

Имаше само един приятел (който тогава работеше в банка), който ми каза: „Ако искаш да направиш това, тогава опитай. Ако нещата не се развият така, както очакваш, винаги можеш да се откажеш преди да си го направил.“ Цяла вечер си мислех какво ми казаха и на следващата сутрин, реших, че все пак ще го направя, въпреки че всички са против идеята.

Когато за първи път започнах Alibaba, веднага се натъкнах на силна съпротива от семейството и приятелите. Поглеждайки назад, аз осъзнах, че най-голямата движеща сила за мен не е моето доверие в интернет и потенциала, който имам, а по-скоро ставаше дума за това, че „Независимо от това, което направи човек, самото преживяване е форма за успех. „Трябва да продължите да се опитвате и ако тогава не успеете, винаги може да се откажете от това, което сте направили“.

Хората губят в живота си поради 4 причини:

1. късогледи са за шансовете, които им се предлагат
2. подценяват шансовете, които получават
3. липса на разбиране
4. не реагират достатъчно бързо

Беден си, защото нямаш амбиции.


Джак Ма е основател на Alibaba, това е най-голямата компания за електронна търговия в Китай и далеч по-голяма, отколкото подобни компании в Съединените щати. През 2013 г. общият обем на операциите на базара Taobao на Alibaba, както и търговския сайт, наречен Tmall, възлиза на 240 млрд. долара, съобщи източник, запознат със ситуацията. Това съответства на трикратния обем на сделките в Ebay и повече от двукратния обем на Amazon. Alipay, платформата за плащане на Alibaba, е осъщестивила през 2013 г. три пъти повече плащания отколкото PayPal.

Ма разполага с нетно богатство от около 25 млрд. долара след IPO-то през изминалата седмица. Така Ма стана най-богатият човек в Китай, като до момента ранглистата дълго време бе доминирана от магнати в сектора на недвижимите имоти.

 
 
Коментарите са изключени за Ако си беден на 35 години, си го заслужил