80% активност на референдума, 93% искат Крим да се присъедини към Русия

| от |

По данни на екзит пол, 93% от жителите на Крим, които са участвали в днешния референдум, са подкрепили присъединяването на автономната република към Русия. Това предаде Обозреватель, позовавайки се на информация, публикувана в официалния сайт на референдума.

140316093443-crimea-voting-horizontal-gallery

Анкетата с кримските гласоподаватели на излизане от избирателните участъци е била проведена в повече от 200 секции от Републиканския институт за политически и социални изследвания.

До този момент близо 80% от гражданите, които имат право на глас в Крим, са взели участие в референдума за определяне на статута на автономната република, предаде УНН, цитирана от агенция Фокус.

САЩ отхвърлиха резултатите от кримския референдум за присъединяване към Русия, и определиха руските действия в кризата като „опасни и дестабилизиращи”, предаде AFP.

„Този референдум противоречи на украинската конституция и международната общност няма да признае вота в гласуване, проведено под заплаха от насилие и сплашване за руска военна намеса, която нарушава международното право „, заяви говорителят на Белия дом Джей Карни след като референдумът в Крим приключи.

 
 
Коментарите са изключени за 80% активност на референдума, 93% искат Крим да се присъедини към Русия