shareit

7-минутна тренировка за цялото тяло

| от chronicle.bg |

Всекидневните тренировки не са кой знае колко трудни, но винаги е по-лесно, когато някой ти направи програма и ти постави ограничения.

Не е задължително винаги да ходите в залата, за да направите добра тренировка. В една своя статия американският колеж по спортна медицина показва 12 упражнения в рамките на 7 минути, които могат да заменят, както тренировката с тежести, така и кардиото.

Това е тренировка, която работи единствено с вашето тяло, стена и обикновен стол – всяко едно от упражненията е със собствена тежест.

„Има много доказателства, че тренировка с голям интензитет и малки почивки носи почти същите резултати, както обикновената тренировка, но за много по-малко време“, казва Крис Джордан, директор по психология на физическите упражнения в Human Performance Institute в Орландо.

Програмата, изработена Дожрдан, съдържа 12 упражнения. Всяко от тях се изпълнява в рамките на 30 секунди, а между всяко имате по 10 секунди почивка.

Не забравяйте – това е тренировка и трябва да ви е трудно. Хубавото е, че след 7 минути и половина вече всичко е свършило.

Упражненията и начина на изпълнение може да видите в галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени за 7-минутна тренировка за цялото тяло

Повече информация Виж всички