shareit

Седем енергийни центъра на земята

| от |

Земята е жив организъм и тя e дом на места с особена енергия, които излъчват вдъхновение и оставят посетилите ги без дъх, ако все пак има малко съмнение да повярвате в свръхестественото може да ви бъде интересно, а ако не не четете 🙂

Енергийните центрове или още известни като чакри, са всъщност „центрове на силата“, които са отправни точки за приемане и предаване на енергия. Смята се, че всяка идея, мисъл или намерение предадена на едно от тези 7 места, получава силна енергия и тя се осъществява.

1. Големият Каньон – Аризона, САЩ

Първата територия на енергийния център е обитавана от индианското племе „Пуебло“, което в превод означава мирни. Районът е в опозиция със 7-та енергийна сила в страната Каилаш на Тибет. Тези два центъра, известни като короната и корена, представляват връзката между земята и небето. Чрез тази връзка, нашите идеи получават подкрепа от боговете в тяхната реализация.

kanon-arziona

kanon arziona- sasht

2. Мачу Пикчу- Перу

Народното наименование на това място е „Изгубеният град на инките“, а реката, която тече през него е основният източник на река Амазонка, която дава живот на Земята. Градът е построен през 1300 г., а след това е останал скрит до 1911 година. Мнозина смятат, че този град е бил изоставен и забравен за около 400 години, още преди царството на инките да бъде открито от Испанците. Става дума за енергиен център на сексуалността и създаването на живота.

machy-pikchy

machy pikchy-pery

3. Улуру-Австралия

За австралийските аборигени Улуру е свещена планина, на която са били чути много от техните молитви. Улуру е най-големият монолитен камък и се смята, че това място засилва личността и укрепва самочувствието.

aluru

aluru-avstraliq

4. Гластънбъри Тор – Англия

Смята се, че този енергиен център оказва влияние върху всички 7 центрове на силата на планетата Земя. Има същата роля като сърцето в тялото, т.е. се смята, че е лечебен.

angliq

piramidite v angliq

5. Пирамидите в Гиза- Египет

Гиза някога е бил нулев меридиан, референта точка за определяне на географската дължина, чиито център е била именно в Хеопсовата пирамида.

egipet

piramidite vv egipet

6. Фуджи – Япония

Тази планина е едно от основните вдъхновения на японските артисти. Според твърденията на специалистите, това място се свързва с третото око на света и ни дава възможност да видим нещата ясно и да разширим нашите хоризонти.

qponiq

planinata fuci

7. Планина Кайлаш- Тибет

Този връх е короната на света. Става дума за сакралното място на будистите, а също така то бива посещавано и от много туристи, които търсят просветление и духовен живот.

tibet

kilash v tibet

 
 
Коментарите са изключени за Седем енергийни центъра на земята