shareit

5 естествени средства за махмурлук

| от |

Добра компания, отличен купон и много алкохол. И изведнъж на сутринта ви боли глава, както никога досега. Пиете аспирин или каквото ви дойде под ръка, нещо, което ще ви помогне с главоболието. Но колкото и да не ви е ясно в тези моменти, защо изобщо сте изпили повече отколкото можете да понесете, но сте наясно, че отново бихте направили същото. За съжаление, бързо и лесно лекарство срещу тежкия махмурлук не съществува, а хапчетата някога могат дори да влошат вече тежката ситуация, в която се намирате, така че следващия път, някои от природните лекарства могат да ви помогнат.

Банан

Въпреки че няма да ви бъде до ядене, за бананите трябва да направите изключение. Защо? Тъй като бананите са богати на витамини, особено калий, който компенсира електролитите, които сте загубили снощи, а и помага за справяне на организма с голямото количество алкохол в него. Подобно на бананите, кивито и прасковите също са богати на калий, а ако неговото количество в организма е намаляло може да повишите кръвното налягане, раздразнение и умора.

banani
Кокосова вода

Един от природните и много ефективни начини да компенсирате загубените електролити е кокосовата вода, която е уникална поради факта, че в нейния състав се включват същите пет електролити, които има и в човешкото тяло. Освен, че ще ви помогне и ще компенсира намаленото количество течности в организма, тя е и много вкусна.

kokosova voda
Аспержи

Проучване проведено в Корея от Института за медицински науки и Националния университет Чежу, показва, че екстрактът от листата на аспержи са доста полезни при защита на черния дроб след пиянство. Алкохолът, който консумираме има токсини, които са специално вредни за черния дроб, а аспержите, които са богати на аминокиселини са истинско оръжие срещу тези токсини.

asparagus
Вода
Първото нещо, за което си мислите след консумирането на голямо количество алкохол е водата. Тя е най-добрият приятел и докато сте в процес на алкохолизиране, а и след това. Въпреки че само разрежда алкохола в стомаха, водата ви държи хидратирани дори и в периода, когато алкохолът прави точно обратното. Чаша вода винаги е добра идея, особено когато ви е необходима, за изтрезняване.
voda
Яйца
Когато трябва да похапнете нещо, въпреки че все още имате махмурлук, препоръчително е това да бъдат яйца. Те съдържат цистеин, аминокиселина, която разгражда ацеталдехида в черния дроб, който сте приели заедно с алкохола. Ензимът глутатион се намира в жълтъка на яйцето и той е този, който ще си свърши работата, така че за нула време ще бъдете като нови.
qica
 
 
Коментарите са изключени за 5 естествени средства за махмурлук