21,5 милиона евро ще бъдат дарени за деца и правото им да играят

| от Спонсорирано съдържание |

Дарение в размер на 21,5 милиона евро прави Фондацията на ИКЕА към шестте партниращи й организации – УНИЦЕФ, Save the Children, Room to Read, War Child, Special Olympics и Handicap International – в подкрепа на хиляди деца, които не мога да упражняват правото си да играят.

Средствата са събрани благодарение на каузата „Време е за игра, време е за добри дела!“ чрез която в целия свят са продадени 12,6 милиона детски продукта.

В България са продадени над 21 000 играчки. ИКЕА България ще дари 30 000 лева на УНИЦЕФ България в полза на проекти, които подпомагат правото на децата в някои от най-уязвимите общности у нас да играят и се развиват.

Кампаниите на ИКЕА в подкрепа на ранното детско развитие в предходните години са акумулирали 118,8 милиона евро от 2003 г. насам. За три години, благодарение на инициативата у нас, са дарени общо 110 610 лева. Осигурено е оборудване за новооткритите центрове, подкрепени от УНИЦЕФ в България, в пет български града в страната: Център за подкрепа и развитие на деца и семейства в гр. Котел; Комплекс от услуги за деца в конфликт със закона в град Сливен (включващ Център за интензивна социално-възпитателна подкрепа, Наблюдавано жилище (за младежи, навършили 18 г.) и Преходно жилище (за деца под 18 г.)); „Зона ЗаКрила“ – Детски центрове за застъпничество и подкрепа на деца-жертви или свидетели на насилие в София, Монтана и Шумен. През 2016 година стартираха и 4 нови проекта в Нова Загора, Берковица, Градец и Котел.

 
 
Коментарите са изключени за 21,5 милиона евро ще бъдат дарени за деца и правото им да играят