shareit

Любимият туит на Илон Мъск

| от chronicle.bg |

Илон Мъск е една от звездите на Туитър – но не винаги е било така.

Преди случката със спасителя „педофил“ и шегата за акциите на Tesla, която го изгони от позицията председател на съвета на директорите в същата компания, Илон беше най-обикновен милиардер. Всъщност Мъск дори не е първият човек, които туити под името „Илон Мъск“, защото някои друг го изпреварва и прави акаунт с това име. Дори първият туит на истинският Илон е: „Игнорирайте всички предишни туитове, защото бяха от някой друг, който твърдеше, че е мен. Това в момента наистина съм аз.“

Сега технологичният магнат публикува „любимият си туит за всички времена“ и той идва от акаунта на SpaceX.

Малко повече от година след туита на SpaceX, Мъск вече има официален профил в социалната мрежа, като не е ясно дали за измамника е имало някакви последствия.

В момента един от спасителите на футболения отбор бедствал в пещера в Тайван през 2018 година съди Илон за клевета. Той каза в Туитър, че спасителят е педофил и изнасилвач на деца.

По-късно през година Илон пусна и туит, в който казва, че ще откупи всички акции на Tesla на цена $420 за акция. Туитът трябваше да е шега с марихуана и популярният час 4:20, но всъщност доведе до скок в акциите на компанията и Мъск претърпя последствия.

 
 
Коментарите са изключени за Любимият туит на Илон Мъск