shareit

Канабисът става прекалено силен

| от chronicle.bg |

Хората, които употребяват кексчета с канабис, могат да получат инфаркт. Докторите предупреждват, че това е

Ново изследване, публикувано в Канадския журнал по кардиология, поставя под съмнение вярването, че тревата е най-безопасния наркотик, който носи повече ползи, отколкото вреди. Изследването разглежда трагичния случай със 70-годишен мъж, страдащ от заболяване на коронарната артерия, който решил да се почерпи с близалка с канабис. В следствие на това мъжът получава инфаркт.

Въпреки че е пушил марихуана на младини през 60-те години, той не бил готов за значително повишените нивата на THC в наркотика. Пенсионерът не бил запознат и със забавения ефект, който може да отнеме часове, докато удари. Надрусването било толкова силно, че „поставило тялото му под неочаквано напрежение, от което човекът получил смущаващи халюцинации“.

„Марихуаната може да бъде много полезна за хора с хронични болки и гадене“, казва д-р Александра Сандърс. „В същото време, както с всички други лекарства, има риск и странични ефекти. Скоро заради орално приета висока доза марихуана от възрастен пациент с болест на коронарната артерия той претърпя инфаркт.“

 
 
Коментарите са изключени за Канабисът става прекалено силен