shareit

Бихте ли опитали безалкохолен джин

| от |

Бен Брансън излиза една вечер, но решава да не пие. Поръчва си някакъв коктейл, но той се оказва много сладък и „въобще не си отива с храната“. Брансън им брандинг агенция в Лондон и отглежда билки и зеленчуци в градината си като прави експерименти с дестилацията им.

„След отвратителни коктейл ми хрумна идея“, казва той и през 2015 година основава компанията Seedlip, която произвежда това, което Бен нарича „първия в света безалкохолен алкохол“. До момента компанията е продала половин милион бутилки от трите си вида напитки, които се правят подобно джин. Компанията също така прави и книжка с рецепти за коктейли с напитките й.

Семейството на Брансън се занимава с фермерство в Англия от 320 години и той посочва това като причина за любовта си към природата.

Първия им продукт, Spice 94, му отнема 2 години. Прави се от бахар, грейпфрут, лимонова кора, дъб и кора от каскарила (тропическо растение, което се ползва и за Campari и Vermouth). Съставките се дестилират.

„Не сме се опитвали целенасочено да имитираме алкохол, но все пак се получи напитка за възрастни – само без алкохолния импулс.“

Първата партида Spice 94 се продава по $36 на бутилка и свършва за 3 седмици. На следващата година излиза Garden 108, вторият продукт на компанията, която вече наема и първия си служител. През август тази година излиза и Grove 42. Компанията вече има 55 служители като има офис в Бъкингамшир, Англия и Лос Анджелис.

Част от клиентите на Seedlip са бременни жени, шофьори и хора, които приемат лекарства.

Подобни продукти на пазара са безалкохолния джин на френския гигант Pernod Ricard и Edition Zero: Labdanum от английската дестилерия Surendran & Bownes.

Брансън, който е трезвеник, твърди, че все повече хора по света се забавляват и социализират без алкохол.

 
 
Коментарите са изключени за Бихте ли опитали безалкохолен джин