shareit

Uber купува компания за електрически скутери под наем

| от chronicle.bg |

Uber, лидерът в транспортните апове, иска да разгърне бизнеса си и извън автомобилите в нарастващата индустрия с електрически скутери под наем. Компанията смята да стане лидер на този пазар по най-бързия начин – като купи лидера на въпросния пазар. В момента се водят преговори с Bird за „мултимилиардна сделка“, според The Information. Uber е в контакт и с по-малката фирма Lime, от която вече притежава миноритарен дял, и в резултат на това през лятото в приложението се появиха и скутери.

Времето е от огромно значение тук, тъй като пазарът все още не е достигнал пика си и има много стартъпи, които в момента събират финансиране за да спечелят част от него. Затова сделка с Bird или Lime се търси до края на годината.

Изпълнителният директор на Bird Травис Вандързанден, без да отрича информацията за преговори, каза, че „Bird не е за продан“, което би могло да е тактически ход в преговорите. Разбира се, винаги има вероятност те да се провалят. Продължаваме да следим темата и очакваме новини в началото на 2019 година.

 
 
Коментарите са изключени за Uber купува компания за електрически скутери под наем