shareit

Калин Пачеръзки: Аз съм Том Уингфийлд и живея в „Стъклената менажерия“

| от chronicle.bg |

Вече мина доста време откакто ви споделихме първите си впечатления от един спектакъл, какъвто българската публика искаше да види. И най-вече от един автор, който искаше да види – Тенеси Уилямс.

Предвид видяното тогава, няма как да пропуснем 45-тото представление на „Стъклената менажерия“, което ще се състои този месец.

Той има скрити козове. Той знае куп номера. Но той е антипидът на сценичния маг.

Той е разказвач на тази история, но също така е и нейн персонаж. Той се връща незнайно от къде. Връщането му е не само за да потърси и да не намери родния си дом, майка си и сестра си. Връщането е към него самия. Това е едно от онези крайно необходими ни и едновременно с това толкова болезнени завръщания, че ние ги отлагаме колкото можем.

А когато отлагането стане неизбежно – се въоръжаваме с цялата но останала смелост, и се завръщаме. Привидно при другите, а всъщност при себе си. Правим ревизия на миналото, което ни е настигнало и от което не можем да избягаме.

Калин Пачеръзки в ролята на Том Уингфийлд в спектакъла на „Стъклената менажерия“, ще застане на 25.02. 2019 година на сцената „ТР Сфумато“ и за 45- ти пореден път публиката в залата ще стане свидетел на умело дирижираната от него, болезнена история за разпада на едно семействто, за това колко струва да последваш мечтите си, за една целувка, очаквана цели шест години, за една майка, която.. за една сестра, която…

Умело прескачайки границите между „сега“ и „тогава“ Калин/Том създава своята честна изповед, не ни спестява нищо от тази южняшка история.

Итория, в която паузите са оглушителни не от тишина, а от капките вода, които капят от разтапящия се ледено- стоманен декор. История, която заслужава да бъде гледана отново и отново.

Спектакълът „Стъклената менажерия“ е дело на режисьорите Йордан Славейков и Димитър Касабов (автори на спектакъла „Паякът“ в ТР „Сфумато“), сценографията и костюмите са на Елена Стумбова, музика – Емануил Одаджиев. В представлението участват актьорите Калин Пачеръзки/Димитър Николов (Том), Албена Георгиева (Аманда), Каталин Старейшинска (Лора), Петър Дочев (Джим).

 
 
Коментарите са изключени за Калин Пачеръзки: Аз съм Том Уингфийлд и живея в „Стъклената менажерия“