shareit

Зимата пак ни изненада!

| от Никола Крумов |

През зимата е студено и вали сняг, въпреки че много хора не го вярват. От една седмица телевизии и радиа ни проглушиха за наближаващата тежка обстановка, но бат’ Пешо товари двете си деца, жената, балдъзата и поема в най-голямата виелица на гости при леля си в съседния град, щото не я били виждали 10 дена, а тя си била купила нов 3Д телевизор.

Естествено, закъсва в преспите. Идват да го изтеглят. След 100 метра пак е спрял. Сложил е зимни гуми (галоши) само отпред, а на задната ос летни (купени втора употреба преди 8 години). Старото „Ауди“ (иначе е тарикат) не помръдва. Нафтата му замръзва, защото са му досвидели 6 кинта за добавка. Течност за чистачки няма. Да не е тъп да хаби три лева – цял билет за търкане.

Според него веригите са безполезни, тъй като не знае как се слагат. Разбира се, е забравил телефона си вкъщи, а този на жена му няма ваучер. Пристигат от телевизията и го питат по какви причини е тръгнал в тоя снежен ураган, а нашият човек псува държавата и вика, че екипите нямали мляко и памперси за малкото дете.

Накрая обвинява всички институции, че били изненадани от зимата, само той подготвен, а и сигурен, че точно така щяло да се случи. Цигари си е взел (даже резервни), но нито хапка ‘леб или вода. Мърмори как жените не умеели да бутат нито автомобили, нито камиони, а те отвън му крещят колко били измръзнали, докато стържат стъклата (и дамите са се запасили само с цигари). Извличат ги до крайпътно заведение – сега и пари ще дават. Че не се чистят пътищата както трябва, е вярно, ама и ние може да се позамислим преди да потеглим на път.

Мозъкът не е за всеки!

Наздраве!

*Статусът на Никола Крумов във Facebook е публикуван с изричното съгласие на автора.

 
 
Коментарите са изключени за Зимата пак ни изненада!