shareit

Нямаме ли нужда поне от един българин, на когото да се възхищаваме?

| от |

Екатерина Генова

След като бях в Атина и присъствах лично на срещите за Купа Дейвис между България и Гърция, след като всеки ден виждах с очите си колко скромно и приятно се държи Григор Димитров, как се храни в ресторанта на хотела и не отказва нито снимки, нито автографи /дори и в този момент да е тръгнал да си сложи нещо в чинията/, след като всички зрители бяха очаровани от него и от българския отбор, прочетох следната лъжа в български вестник, който претендира, че е сериозен и не е жълт. Авторът на тази инсинуация не е известен в средите на спортните журналисти, нито беше забелязан на тенис кортовете. Защо го правите, вестник „Стандарт“?

Grigor Dimitro lice na Rexona_2

Нямаме ли нужда поне от един българин, на който да се възхищаваме? При това, играещ за България. Кому е нужно да се измислят глупости и да се публикуват? Колко читателите спечелихте с тази „клюкичка“?

„Всички капризи на Григор Димитров в Атина се изпълняват на секундата от домакините и представителите на родната федерация. Националите ни по тенис играят с Гърция мач за оставане във втора група на зона Европа/Африка на купа „Дейвис“.
Хасковлията демонстрира огромно самочувствие и спазва стриктно специален режим. Гришо се храни отделно от останалите българи в отбора, разказват очевидци пред „Стандарт“. Твърде вероятно на Димитров се сервира различно меню. До кортовете и обратно хасковлията също не пътува заедно със съотборниците си. За него е осигурен отделен бус, а организаторите са му прикрепили и трима бодигардове.“

По принцип тенисистите от топ 10 в света са едни много приятни и скромни в поведението си към другите хора. Такъв е и Григор. Явно ние имаме предварителен шаблон за това, как се държат някои от родните футболисти и сега се опитваме да „натъпчем“ в този шаблон и Григор. Аз, като човек от тениса, не мога да допусна това.

 
 
Коментарите са изключени за Нямаме ли нужда поне от един българин, на когото да се възхищаваме?