shareit

Евалата, Ице, евалата, бате

| от |

Евалата, господин Стоичков, вие сте велик човек!

Евалата, че във времената на далечната си младост умеехте да ритате топката добре, заради което прославихте България във футболния свят. Толкова хора отидоха в чужбина, казвайки, че са от България, и отсреща чужденците реагираха с: „България? Оооо, Христо Стоичков? Супер.“ Такава чест, гордост и национално самочувствие донесохте на тези нещастни българи зад граница, получили безплатно национална идентификация с вашата колосална, футболна фигура.

Евалата, че още навремето се снимахте в реклама на застрахователната компания ВИС-2 с Любата Пенев. И тогава се намери прост народ да плюе по фирмата на Васко и Гошо Илиеви, но вие знаете, че те бяха от будителите на 90-те и намерихте своето място в пробуждането.

Евалата, че разсмивахте цял народ с уменията си да говорите английски. Но нали не сте английски филолог, а футболист. Значи е искрено смешно фразата „съмтаймс уин, съмтаймс люн“ да стане нарицателно за забавно невладеене на английски език.

Евалата, че подчинихте италианци, французи, англичани. Германците са ви абонати. Цяла футболна чужбина трепереше от страховития ви голмайсторски крак, а то и в спорта, и в живия живот, най-важното е да караме другите да треперят. Няма нужда да ви обичат, ако се страхуват от вас. Макар че вас ви и обичат, нали?

Цяла България ви обича. За 50-годишния си юбилей напълнихте националния стадион и ви почетоха много хора, известни и безизвестни. После казахте, че зачерквате от живота си онези, които не са уважили юбилейния мач във ваша чест, но някой би ли ви обвинил за инфантилния модел на поведение? Не, защото вие сте футболист, не сте някакъв обикновен човек, който трябва освен на шкембе и на години, да расте и на акъл.

Евалата, че публикувахте ваши ловни снимки със застреляни зебри и жирафи, тези толкова трудни за убиване, опасни за българския народ хищници. Някакви природозащитници ви нападнаха и то толкова, че се наложи да се обяснявате после в Интернет, ама те тия по околната среда са луди глави така или иначе, вегани-мегани, ловът не бил благороден спорт…майка им…Те на легендарния номер 8 ли ще ви обясняват що е то спорт и благородство. Мина и тая простотия…

И на последно място, но не и по важност, евала, че набихте нахалния папарак на сватбата на малката си дъщеря. Нямат място на частно събитие наглите журналя, и добре ги наказахте. Те вече са ви абонати…Малко им беше боя, но и това е нещо. Да знаят друг път да не припарват до личния ви живот, защото сте истински българин и пазите пространството си и това на близките си със зъби, нокти и тупаници. Нали законите и човешкият тон са за балъците.

Евалата, Ице, евалата, бате!

 
 
Коментарите са изключени за Евалата, Ице, евалата, бате