Аз съм Иванов от 16-и апартамент и според мен тази държава е ужасна

| от |

@sypherBG

Аз съм Иванов от 16-ти апартамент и според мен тази държава е ужасна. На кратко за мен – аз съм като теб. Всяка сутрин ставам рано, правя си кафе, мия си зъбите, пия горчивото кафе набързо, докато от телевизионния екран някой бръщолеви нещо и се изстрелвам към работното място. Всеки ден се преструвам, че работя 7-8 часа (а в края на месеца шефа се преструва, че ми плаща заплата).

С нетърпение чакам петък, след който идва събота – ден в който нищо не правя, да точно така – Нищо. И съседите ми са ужасни. Никой за нищо и никого не го интересува. Ето снощи като се прибирах от работа минах покрай новите квартиранти от втория етаж, момче и момиче, носеха пералня и момичето едва издържаше, но никой не им помогна. Оправиха се децата, нали са млади. Такава ни е цялата държава. Всеки гледа себе си и не му дреме. И на управниците ни не им дреме за нищо. Стана вече десет години шахтата пред блока запушена и при всеки дъжд, пред входа става такава локва, че трябва да заобикаляш блока, за да стигнеш до паркинга отсреща. А зимата, като падне сняг! То едни поледици, едно чудо! Даже снега няма кой да изчисти. Като входа ни, мръсотия до уши, няма кой една метла да удари.

Айде със здраве. Утре ще пиша пак.

04.10.2011 Чудо! Някой е изчистил входа. Даже и с парцал е минавано. Качих се до осмия етаж с асансьора и слязох до първия пеш да проверя – навсякъде блести! Даже май парапета е чистен с нещо. На някой не са му издържали нервичките и е почистил.

Ей, тоя Драганов (домоуправителя) да не е наел някоя чистачка, да иска още пари сега. Нищо не давам. Никой не ме е питал.

12.10.2011 От една седмица са сложили някакъв кашон за брошурите долу до пощенските кутии. Туй пък защо? Гледам момичето, от тия новите квартиранти, събираше брошурите от земята и ги слагаше в кашона. „Добър вечер“ ми вика! „Какво му е доброто“ си помислих, ама нищо не ѝ казах.

10.11.2011 Добре. Вече съм сигурен, че нещо става и ще ми искат пари! Значи на първия етаж са сложили крушка. Освен това са сложили дръжка на асансьора. И входа пак е почистен. Отивам да кажа на Драганов, че никви пари няма да давам.

Нямаше го. И това ми било домоуправител.

14.11.2011 Айде честит първи сняг. Почва се мизерията. Миналата година Марийка от 6я етаж си счупи крак пред входа. Гледам сега пак утъпкан снега, ама тъй някой да изчисти пред входа – няма! Айде аз нямам лопата, ама касиерката ако купи една лопата, ще мога да хвърлям малко сняг вечер след работа. Само трябва да се разберем къде ще я държим, че ако я оставим на партера ще изчезне. Нали не се заключва входа.

15.11.2011 Я! Купили са лопата. Аха да се хвана да почистя, ама гледам някой вече изчистил пред входа, та чак и тротоара, така че няма какво да се занимавам. Даже сол са хвърлили.

04.12.2011 Подозирам, че чистят всяка седмица. В сряда си хвърлих фаса като влизах във входа. Днес го няма и май е минавано с парцал. Това е хубаво, само да не ми искат пари.

12.12.2011 Някой е сложил коледна украса във входа. То има две седмици до Коледа, те от сега!

15.12.2011 Украсата я няма. Станков каза, че някой я е откраднал. Тъй е то, в нашата държава!

18.12.2011 Пак е украсено! Странно.

20.12.2011 Тея новите май не са в час! Продължават да ме поздравяват (весели празници, ала бала), въпреки че нищо не им казвам. Даже вчера ги гледах, че говорят с Петя!

10.01.2012 Тея брошури дето ги хвърлят в кашона, някой май ги предава за хартия. Гледай как изкарват пари на наш гръб!

23.03.2012 Вече съм сигурен, че тея новите са отвратителни. Днес момичето ме заговори, докато чистеше прозорците във входа и най-нагло ми каза, че е сложила кошче за боклуци, да съм си хвърлял там фасовете!

02.04.2012 Някой е копал в градинката пред входа. Бай Данчо от 1я етаж каза, че тея новите се занимавали нещо. Щели да садят цветя. Можеш да изкараш човека от селото, но селото от човека – не.

03.05.2012 Сменили са входната врата, заедно с прозорците и пощенските кутии. Сложили са алумиева дограма и сега искат по 6 лева от апартамент за това, че и 3 лева за ключ. Ама аз не искам да отключвам всеки път като се прибирам! Никой не ме е питал.

06.05.2012 Ето сега и пейка са сложили отпред, до градинката. Да имало къде да се поседне човек. Само боклуци да правят. Безделници! Ще развалят хубавата градинка с тази пейка.

08.06.2012 Тея новите си нямат работа, излезли да правят оборка зад входа. То целия блок си хвърля боклуците там, те оборка правят.

15.06.2012 Пак чистят зад входа. Ани от четвъртия се е вързала на акъла им!

29.06.2012 Тези ще ме принудят да слизам до коша да си хвърлям боклука.

01.07.2012 Еее разгеле. Някой ме чу, за тая шахта пред входа. След дъжда оня ден, най-накрая дойдоха да си отпушат шахтата. Да видим сега дали ще се събира вода пред входа. Пуу 3 години им трябваха да се сетят, че тая шахта е запушена.

21.07.2012 Пак правят оборка зад входа. То вече няма смисъл, никой не си хвърля боклука там, само си губят времето.

30.07.2012 Тея от общината са се раздвижили нещо. Сега ги гледам, че оправят площите отсреща дето спираме колите. Браво бе!

13.08.2012 Новите се изнасят. Ани е разстроена, били много добри и активни, разправяли се с общината и щели да сменят щранговете с парите от предадените брошури. Внасяли били позитивизъм във входа. Кот с тях, такоз и без тях. Аз от тях добро не съм видял.