shareit

Вторият сезон на „Pose“ ще отдаде почит на Мадона и нейния Vogue

| от chronicle.bg |

Последните няколко месеца погледите на зрителите бяха насочени към вече отминалия блясък на 80-те години и по-специално към на културата на баловете в Ню Йорк.

Заслуга за това има сериалът на Раян Мърфи и Брад Фалчък, „Pose“, който ни потапя в субкултурата на американското ЛГБТ общество (предимно от афро- и латиноамериканци) и пищните балове, впоследствие станали неделима част от поп културата на цялата страна. Огромна заслуга това да се случи има кралицата на попа – Мадона. В края на 80-те тя се вдъхновява от Хосе Гутиерез Екстраваганца – важно звено в културата на нюйоркските драг балове, който я запознава с традиционния за баловете танц.

Така през 1990 г. се появява песента „Vogue“, която популяризира тази култура и става една от най-обичаните песни на Мадона.

След финала на първия сезон на „Pose“, новините за втория сезон вече текат. Преди няколко дена Мърфи обяви кой времеви период ще обхваща действието във втори сезон. Въпреки, че действието в първия приключи през 1988 г., това във втория ще започва през 1989 г., а финалът е през март 1990 г., когато излиза песента на Мадона. Продуцентът също така добавя, че не знае дали певицата би се съгласила да участва в сериала, предава IndieWire. Но със сигурност ще видим сцени, в които на фона на Vogue се развива пълния потенциал на нюйоркските балове.

„Pose“ ще продължи да разказва историята на Бланка, Pray Tell, Деймън, Рики, Ейнджъл и компания през 2019 г.

 
 
Коментарите са изключени за Вторият сезон на „Pose“ ще отдаде почит на Мадона и нейния Vogue