shareit

Сериалите, създали култ около себе си

| от chronicle.bg |

Да „дадеш пет“ отдавна вече не е това, което беше. Поне не, откакто се появи Барни Стинсън с неговите вариации на high five. Той промени и свалките. Благодарение на него всички преминаха от поздрава на Джоуи „Как си-и-и“ към различни сложни акробатики, описани в специалната книга на героя от „Как се запознах с майка ви“ (How I Met Your Mother).

Като споменахме Джоуи, едва ли след „Приятели“ феновете на сериала могат да си представят как стоят просто в някое кафене с приятели, без да си мечаят то да е Central Perk.

Разбира се, за голяма част от феновете на „Стар трек“ всичко това са напълно излишни епизоди и пълна загуба на време.

Истината е, че в историята на телевизията има сериали, създали около себе си култ с милиони последователи по света, които да останат неразбрани от онези, които не познават сериала. Ако култът бъде приет като система от религиозни практики, свързана с различни церемонии и ритуали, то тези сериали наистина са успели да създадат култ около себе си.

В галерията ви представяме няколко примера за такива поредици. Със сигурност ще откриете себе си сред почитателите на поне една от тях, особено ако пиете кафето си черно като безлунна нощ.

 
 
Коментарите са изключени за Сериалите, създали култ около себе си