Под прикритие, епизод 10: Dead or Alive

| от chronicle.bg |

Пети сезон на „Под прикритие“ започна със сцена на летище, в която Ерол (Бойко Кръстанов) прострелва Мартин Христов (Ивайло Захариев). 10 епизода ни трябваха, за да разберем какво може да накара ченге под прикритие да застане срещу бивше ченге под прикритие. Отговорите вече са ясни.

Два епизода преди края на сезона видяхме как се стигна до изстрела. Обратно на очакванията за преминаване от „тъмната страна“ на закона, оказа се, че причините са любовни – връзката между Ерол и Ния Туджарова (Йоанна Темелкова).

През целия сезон наблюдавахме как Мартин се променя от „доброто ченге“ към фанатична откачалка, обсебена от идеята за справедливост. Тази промяна беше доста неочаквана и на моменти образът на полицая изглеждаше недостоверен. Това беше компенсирано от появата на Ерол на хоризонта – пълнокръвен персонаж с ярък характер и ясен морален компас (дори и на моменти да не звучеше така). Всяка сцена, в която двамата се оказваха един срещу друг, само подчертаваше добрите страни на единия и дефектите на другия. За съжаление, същото се отнасяше и за актьорската им игра.

Сега обаче остава въпросът: жив ли е полицай Мартин Христов.

Вместо да го простреля в ръката или някъде другаде, за да предотврати взривяването на самоделна бомба (да, и такива неща се случиха в 10-ти епизод на „Под прикритие“ 5), Ерол реши да стреля право към гърдите на полицая, отстранен от длъжност заради „лабилност“. От сега нататък има няколко възможности, като разбира се, до понеделник ни остава само да гадаем.

Вариант 1: Мартин Христов е носил бронежилетка, затова изстрелът не е фатален – той оцелява и преминава през лечение чрез риболов заедно с някогашния си ментор полицай Попов (Владо Пенев);

Вариант 2: Не е носил жителка. Мъртъв е. Тогава би трябвало да се запитаме какво ще се случи с Ерол? Окончателно ще премине в отбора на Иво? Едва ли, като имаме предвид случилото се с Ния.

Вариант 3: Не е носил жилетка, но оцелява (все пак Ерол летя от мост с бус и не стана на кайма). За сметка на това прекарва следващите два сезона от сериала в кома. Интересно развитие би било.

Всичко това са само предположения. В галерията ви предлагаме да видите и някои от по-интересните щрихи от снощния епизод на сериала.

 
 
Коментарите са изключени за Под прикритие, епизод 10: Dead or Alive