shareit

„Междузвездни войни: Последните джедаи“ с добри отзиви след премиерата

| от chronicle.bg, БТА |

Първоначалните отзиви след премиерата на филма „Междузвездни войни: Последните джедаи“ в Лос Анджелис са ласкави, макар и официалните рецензии още да не са излезли.

Журналисти и други зрители, които споделиха впечатленията си в интернет, казаха, че „Последните джедаи“ предлага очакваните за сагата приключения и напрежение, но отвежда действието в нова територия.

Режисьорът на „Логан“ Джеймс Манголд похвали колегата си Райън Джонсън, като каза, че с „Последните джедаи“ е създал „страхотна глава от поредицата, зрелищна и непредвидима, но и белязана от собствения му глас“.

Продуцентът Адам Ф. Голдбърг написа, че филмът го е накарал да се почувства отново дете.

Мнозина споделиха, че още осмислят видяното във филма, в който Люк Скайуокър се завръща, а Кари Фишър изпълнява последната си роля.

Феновете, чакащи пред кинотеатър „Shrine Auditorium“ в Лос Анджелис, видяха новите герои, елитен отряд стражи в червени брони, дроидите, включително Си-Трипио, Ар Ту- Ди Ту, и БиБи-Ейт, които преминаха по червения килим, преди да пристигнат звездите. Пред входа беше инсталирана огромна бойна машина АТ-М6.

В уводните си думи преди началото на прожекцията, режисьорът Райън Джонсън посвети премиерата на покойната Кари Фишър. Самият филм също завършва с посвещение на звездата, която ще бъде запомнена с ролята си на принцеса Лея. В „Последните джедаи“ тя е генерал Лея Органа. Кари Фишър почина по Коледа миналата година, след като бяха завършени снимките на сцените с нейно участие във филма.

„Междузвездни войни: Последните джедаи“ ще излезе по екраните на 15 декември. Прогнозите са през първия уикенд приходите от филма да са около 200 милиона долара.

Действието в „Последните джедаи“ е продължение на „Силата се пробужда“ от 2015 г. и на темата за Съпротивата, която се бори с Първия ред на главнокомандващия Сноук, борещ се да спечели контрол над галактиката. Рей (Дейзи Ридли) се опитва да убеди Люк Скайуокър (Марк Хамил) да се присъедини към Съпротивата и да донесе надежда на бунтовниците срещу тиранията на Сноук.

Официалните рецензии на филма са забранени до 12 декември. A в галерията ни може да видите снимки от червения килим.

 
 
Коментарите са изключени за „Междузвездни войни: Последните джедаи“ с добри отзиви след премиерата