shareit

Хавиер Бардем: чиста проба испанско майсторство

| от chronicle.bg |

Хавиер Бардем е сред най-добрите хамелеони на екрана. Безспорно най-успешният и световно известен испански актьор, който вече две десетилетия държи високата летва, която поставя още в края на миналия век.

Бардем е потомствен актьор, но преди да тръгне по стъпките на семейството си, работи няколко други работи. Първите му успехи в киното са през 90-те във филмите на Бигас Луна и Педро Алмодовар.

Едно от нещата, заради които обожаваме Хавиер Бардем е пълната липса на опити да се хареса на масовата публика и това, че избира ролите си много внимателно. Дори след огромния успех в САЩ след 2000 г. той продължава да е строго избирателен. И това му се отплаща, защото хубавите роли не свършват. А с мнението му за наградите няма как да бъдем по-съгласни: „Наградата е важна, за да вкара хората в кината. Това е единственият смисъл, на която и да е награда.“

Спираме с приказките и ви оставяме в компанията на най-добрите филми на испанското изкушение Хавиер Бардем (който днес навършва 50 години, честит да е). Вижте ги в галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени за Хавиер Бардем: чиста проба испанско майсторство