shareit

Глен Клоуз е готова за близкия кадър в следващата си роля

| от chronicle.bg |

„Добре, господин Де Мил, готова съм за близкия ми кадър…“

С тези думи Глен Клоуз ще застане на широкия екран в първия си филм след „Съпругата“, за която беше номинирана за 7-ми път за „Оскар“. Ролята е на известният филмов персонаж Норма Дезмънд, а филмът е добре познат на всички киномани – иконичният „Sunset Boulevard“.

Филмът, чийто оригинал се появява през 1950 г., този път ще бъде режисиран от хореографа носител на награда „Тони“ Роб Ашфорд, предава The Hollywood Reporter.

Историята на Норма Дезмънд има култов статус в Холивуд и в киното изобщо, защото е посветена на актриса от нямото кино, която мечтае с последни сили да се завърне на екрана и да бъде отново сред първенците на деня. Това няма да е първият път, в който Глен Клоуз ще играе Норма Дезмънд. Актрисата е участвала в едноименния бродуейски мюзикъл на Андрю Лойд Уебър от 1994 г., на базата на който ще бъде направена екранната адаптация на Ашфорд.

За ролята си в мюзикъла Клоуз получава награда „Тони“ (третата й такава награда), а сценичното изпълнението се смята за едно от най-добрите на ХХ век.

„Мюзикълът позволява на Глен Клоуз да направи една от онези легендарни роли, за които ще се говори с години наред.“ пише The New York Times по онова време.

Актрисата участва и в сценичния римейк на мюзикъла през 2017 г. и според ревютата изпълнението й е още по-добро от това през 1994 г.

Според информацията на The Hollywood Reporter снимките на мюзикъла ще започнат през октомври, което означава, че Глен Клоуз ще участва в надпреварата за награда „Оскар“ през 2021 г., вместо през 2020 г. Когато и да се случи това обаче, Глен Клоуз вероятно ще бъде поставена под огромен публичен натиск. Не само защото ролята на Норма Дезмънд е класическа стръв за награда „Оскар“, но и заради изненадващата загуба на наградата тази година. Глен Клоуз беше фаворитка за награда за най-добра актриса на букмейкърите, но призът отиде при Оливия Колман за участието й във „Фаворитката“ на режисьора Йоргос Лантимос.

А ето и изпълнение на Глен Клоуз в едноименния мюзикъл.

 
 
Коментарите са изключени за Глен Клоуз е готова за близкия кадър в следващата си роля