shareit

Game of Thrones: Клетвопрестъпник

| от chronicle.bg |

Внимание! Спойлери!

Шестият сезон на Game of Thrones започна много по-различно от предишните пет сезона. Въпреки че и по-рано сериалът предизвивкаше невиждан интерес, то смъртта на Джон Сноу в края на предходния сезон превърна времето между него и новия във време за спойлери. Фен теории, „случайно“ изпуснати реплики от членове на екипа, актьорския състав, кадри от интервюта с фрагменти от новите епизоди като фон… Всичко това с цел да се привлече вниманието на зрителя, независимо дали Джон Сноу е жив или мъртъв.

Шести сезон започна, без да бъде написана книга, която да го предшества. Това е нож с две остриета и тепърва Джордж Р.Р. Мартин ще го усеща. Все пак феновете сами се досещат за толкова много варианти за развитие на сюжета, преди да излязат книгите (и епизодите), че със сигурност дописването на историята ще му бъде по-трудно от преди.

Когато миналата седмица стана ясно заглавието на третия епизод от култовия сериал Game of Thrones – „Клетвопрестъпник“, всички започнаха да се чудят за чия клетва става дума. Дори имаше спекулации, че тази, която ще пристъпи обещанието си, е Бриен от Тарт, която се закле да се грижи за дъщерите на Кейтлин Старк – Санса и Аря.

Пътят на логиката обаче сочеше към друг – Джон Сноу. Образът му се оказва все по-централен за сериала, което може и да се окаже добро оправдание защо се наложи да бъде съживен. Шести сезон очевидно се готви да ни разкрие и тайната за произхода на Джон Сноу – кои са истинските му родители.

В галерията може да прочетете някои от най-важните неща, които се случват в трети епизод от шести сезон на сериала.

 
 
Коментарите са изключени за Game of Thrones: Клетвопрестъпник