shareit

Филмите по истински случаи, които очакваме през 2016

| от |

Истинските истории никога няма да омръзнат на седмото изкуство. Не, киното не имитира живота едно към едно, може би затова хората, изобразени в биографични филми, никога не са доволни от крайния резултат. Но това не спира Холивуд да търси уникални хора и истории и да разказва за тях, както умее – а именно – адски добре. Почти винаги киното успява да покаже истинската история на един обикновен човек, по пищен, а понякога и могъщ начин.

Истинските истории на кино почти винаги носят награди на своите създатели. В последните години се забелязва тенденция и апетит към този тип кино. Кой не би искал да научи историята на Алън Тюринг, Стивън Хокинг, първата транссексуална жена, създателят на „Мери Попинз“, Едуард Сноудън, капитан Филипс и прочие… Холивуд знае как да подбира личностите, за които да разказва.

Нито един от филмите за реални хора или събития за последните години, не е бил нито скучен, нито безинтересен. Редом до адаптациите по книги и тези по комикси, гордо стоят и филмите по истински случки. И близо 80% от киното на 2016-а ще бъде именно такова.

Живият живот винаги ще бъде неизчерпаем източник на информация, по който големите имена в седмото изкуство могат да разказват свободно своите гледни точки и интерпретации. 2016-а ще бъде наситена, напоена буквално, с добри филми, разказващи реални истории. От големи предприемачи, през обикновени обирджии… ще има за всеки по нещо. Общото между всички тях е, че са наистина истории, случили се в непосредственото минало.

Филмите, базирани на реални хора и събития, рулират през 2016-а, а ние сме избрали за вас 7-те, които ни ентусиазират най-много.

 
 
Коментарите са изключени за Филмите по истински случаи, които очакваме през 2016