shareit

Джоан Роулинг защити избора на Джони Деп за „Фантастични животни“

| от chr.bg, БТА |

Авторката на книгите за Хари Потър Джоан К. Роулинг застана зад решението Джони Деп да бъде включен в актьорския състав за следващия филм от поредицата „Фантастични животни“, след реакцията на недоволни фенове, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. Почитателите посочиха като причина за негодуването си обстоятелствата около развода на звездата с актрисата Амбър Хърд.

Роулинг каза, че режисьорите са обмисляли да изберат друг актьор за ролята на Гелърт Гриндълуолд за „Престъпленията на Гриндълуолд“, продължението на „Фантастични животни и къде да ги намерим“. По думите й обаче, обстоятелствата около развода на Деп с Амбър Хърд през 2016 г .са лични и трябва да се прояви уважение.
„Режисьорите и аз не само ще се придържаме към първоначалния избор на актьори, но и сме истински щастливи Джони да изиграе главна роля във филмите“, каза писателката.

От „Уорнър брос“ също подкрепиха звездата.

Бракът на Джони Деп и Амбър Хърд приключи с развод, след обвинения за домашно насилие и изнудване. През август 2016 г. двойката публикува изказване, в което описа връзката си като „пламенна и на моменти избухлива, но винаги подплатена с любов“. Те заявиха, че никога не са си причинявали умишлено физическа или емоционална вреда.

 
 
Коментарите са изключени за Джоан Роулинг защити избора на Джони Деп за „Фантастични животни“