shareit

„Батман срещу Супермен“ – злодеите през годините

| от |

Ако приемем за истина, че зад всеки велик мъж стои по една велика жена, то спокойно можем да кажем, че зад всеки велик супергерой стои поне по един велик злодей.

В първия филм за Батман – най-добрият филм за Човека-прилеп до момента – великолепния комиксов спектакъл на Тим Бъртън, Жокера казва на Батман: „Без мен ти си нищо! Не разбираш ли? Аз и ти сме еднакви. Аз и ти сме двете страни на една и съща монета…“

Въпреки превъзходството на Marvel в боксофиса и правенето на по-добро комерсиално кино в момента, то именно вселената DC Comics, откъдето е и Батман, може да се похвали, че е дал на света на киното едни от най-запомнящите се, прекрасни и вдъхновяващи злодеи. Гатанката, Жокера, Жената-котка… това са една много малка част от тях.

Много скоро ще имаме шанса да гледаме някои от не толкова популярните, но велики злодеи на DC, събрани в цял отряд на кино. Предвождани гордо от Жокера, до когото ще стои като равна неговата велика жена – мадам Харли Куин.

С изключение може би на Жокера, всички останали злодеи получават своята филмова версия за първи път. Някои други обаче, доста по-известните, от които ви е било страх поне малко късно вечер, могат да се похвалят с няколко филмови и тв версии на себе си. Всички те през годините са събрани в галерията ни горе. Насладете им се.

 
 
Коментарите са изключени за „Батман срещу Супермен“ – злодеите през годините