8 филма на Киномания 2018, които няма да пропуснем… не го правете и вие

| от chronicle.bg |

От майстора на документално кино Вим Вендерс и любимецът ни Сорентино, през Уилям Дефо като Ван Гог и личният разказ на Майкъл Кейн, до култовите Уес Андерсън и изпратения в космоса Робърт Патинсън. Това е накратко обхватът на тазгодишното издание на кинофорума Киномания, който тази година обещава да ни покаже „големите филми преди големите награди“.

От 15 до 29 ноември българските зрители ще могат да гледат на екран най-обсъжданите документални и игрални филми на годината. Сред тях са последният (по негови собствени думи) филм на Робърт Редфорд, новият на Паоло Сорентино за Силвио Берлускони, анимацията, която е много вероятно да вземе „Оскар“ – „Островът на кучетата“ и последният, психеделичен филм на Клер Дени, „Живот нависоко“.

Специален акцент в програмата са три биографични заглавия, които не са само за любителите на този жанр. Рудолф Нуреев, Винсент ван Гог и папа Франциск ще разкажат своята история (някои от първо лице), а една от легендите на световното получава свое място на кинофорума – Ингмар Бергман.

Откриването на Киномания 2018 ще бъде на 15 ноември в зала 1 на НДК от 19:00, а заглавието, което ще дръпне завесата, е „Времето е наше“ – адаптация на романа на Владимир Зарев от режисьора Петър Попзлатев. В галерията горе можете да видите 8 филма, които няма да изпуснем в двете седмици между 15 и 29 ноември… съветваме и вас да не ги изпускате.

 
 
Коментарите са изключени за 8 филма на Киномания 2018, които няма да пропуснем… не го правете и вие