shareit

10 филма на 20 години

| от |

Когато някой ти каже, че 1997-а му се струва като да е била онзи ден, ти някак се съгласяваш, без да осъзнаваш може би, че освен, че това беше миналия век, от онова време са минали вече 20 години.

1997 година, освен поразително отдавна, беше и поразително интересна в аспекта на великото седмо изкуство. Та, кой друг сегмент на развлекателната индустрия може да се похвали, че е изкарал продукт, заради който са се отворили нови киносалони, който друг може да се похвали, че именно това е годината, в която киното е припознало имената на Бен Афлек, Мат Деймън, Уил Смит, а Спилбърг е пуснал своите динозаври отново? Защото седмото изкуство може.

1997-а е и годината, в която се появява „Титаник“. Кината не могат да поберат желаещите да гледат епичния филм на Джеймс Камерън, а светът се запознава отблизо с Лео и Кейт. Толкова години по-късно, техният образ на мачтата на гиганския кораб още топли и просълзява мнозина. Селин Дион изпява “My heart will go on”, „Титаник“ печели бомбастичната цифра от 11 Оскара. Историята на киното се пише и променя, докато вие хрупате пуканки…

Това е и времето, в което Джак Никълсън печели последния си „Оскар“ до момента. Някои от нас са били малки по онова време, други дори не са били родени… Но голяма част от филмите появили се в онази далечна 1997 година са променили образа на седмото изкуство и са дали много от звездите, които познаваме днес.

По този повод, пък и без повод, ние обръщаме внимание на 10 култови заглавия, които обичаме от онова време. Започваме с „Титаник“ и даваме нататък. В галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени за 10 филма на 20 години