Най-съмнителната смяна в бейзбола не става на терена

| от |

Бейзболът е екзотичен спорт за България. Затова обаче с непознаването му (абсолютно оправдано, бейзболът е скучновата игра) остават непознати и някои от по-ексцентричните прояви на играчите му. Ние сме тук, за да успокоим този вакуум с една история, която някои може да сметнат за прекалена, но нищо.

Една от най-спорните смени в бейзбола, например, се обявява ма 4 март 1973, точно преди началото на сезона тази година. Майк Кекич и Фриц Питърсън, и двамата питчъри (хората, които хвърлят топката към този с бухалката; знаем, че вие знаете, уточняваме за останалите) в отбора Ню Йорк Янкийс, свикват отделни пресконференции, за да съобщят новината, че двамата са решили да „разменят животите си“.

„Не приемайте нищо мръснишко от това съобщение“, казва 31-годишният Питърсън на пресата. Съпругата ма неговия 27-годишен колега Кекич, Сюзън, се е разменила с тази на Питърсън, Мерилин, заедно с останалата част от семейството на всеки – децата, домашните любимци и така нататък.

Идеята за смяна на съпрузи е започнала като шега преди няколко месеца, но когато всъщност опитали, промяната им харесала и двамата решили да я оставят за постоянно.

Фриц Питърсън и Сюзън са все още щастливо женени, 40+ години след размяната. „Не бих могъл да съм по-щастлив никой друг на света“, казва Фриц в интервю през 2013. „Момичето ми и аз излизаме и купонясваме всяка вече. Все още сме на меден месец и всичко това е истинска благословия“.

Майк Кекич и Мерилин обаче се разделят няколко години по-късно. Когато го питат за отношението му с Питърсън, Кекич казва: „Бих искал да го убия“, въпреки че не е ясно дали е шега или сериозно. Двамата не са говорили от над 10 години.

 
 
Коментарите са изключени за Най-съмнителната смяна в бейзбола не става на терена

Повече информация Виж всички