shareit

Вилхелм Райх и оргонният акумулатор за лечение

| от |

Един от най-големите грехове на човечеството е възможността да се продават лъжи свързани със здравето на човека. Най-вероятно и в момента чуваме историите за магически магнитни матраци, плоча на фараони, която позволява дълголетие, а някъде в историята можем да открием дори лечение с прав ток. Мисията на всеки изобретател е да подобри значително живота на околните, да намери лекарство и ваксина за коварна болест или да отговори на някои от основните и тежки загадки на природата.

Днес ще ви запознаем с един човек и отговорът на всички проблеми в света, при това с достатъчно добра теория и решение на проблема. Запознайте се с мистичния Вилхелм Райх. Австрийският учен имал нов поглед над света и когато започнал да доказва теорията си, Хитлер дошъл на власт. Райх бяга в САЩ и решава да продължи заниманията си и в последствие успява да извоюва още една сериозна титла – за успешно дразнене на две правителства. С какво обаче успява да постигне този нечуван успех.

Преди всичко трябва да забележим, че неговите учения в Австрия не се разглеждали с добро око, а когато пристига в САЩ и предоставя теорията си, властите успяват да го осъдят за измама и го изпращат в затвора. Статистиката показва, че в такива моменти ставаме свидетели на научна революция или се срещаме с невероятен измамник. Проблемът при Вилхелм е, че той е малко и от двете. Първо е изцяло убеден, че е намерил нов елемент, причината за всички болести и най-важното – отговорът за елиминирането им, Въпреки липсата на каквито и да е доказателства, започва да работи върху проблем, който до този момент не съществува.

Вилхелм представя теорията си за така наречената оргонна енергия, която прониква в нашата вселена. Именно тя може да реши всички познати и непознати проблеми в света. Оргонът не може да бъде набавен директно, затова Вилхелм предлага специален енергиен акумулатор. Устройството е достатъчно голямо и позволява на собственика да седне удобно. Вилхелм препоръчва акумулаторът да се зарови в земята, за да засили ефекта от енергията. Стените на уреда трябва да бъдат от няколко слоя метал и неметал – например вълна, памук или друга по-лека материя. Вътрешната част също трябва да бъде от вид метал.

Wilhelm_Reich_in_his_mid-twenties

Снимка: By The original uploader was SlimVirgin at English Wikipedia. – Transferred from en.wikipedia to Commons by Patriot8790., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27491905

След като конструкцията е сглобена, новият собственик трябва просто да влезе и да седне на стола. След няколко минути може да изпита как тялото му започва да трепери, кожата се гъделичка и изненадващо се появява едно приятно затопляне. Сърцето се стабилизира и пулсът може да покаже завидна хармония – нито твърде висок, нито твърде нисък, тогава човек трябва да започне да се наблюдава. Изследователят съветва всеки да напусне веднага акумулатора, когато се почувства дискомфортно, защото най-вероятно тялото започва да прекалява с абсорбацията на оргон. Каква точно е тази енергия? Според откривателя ѝ, това е елементът отговорен за създаването космическата материя.

И като всеки велик откривател, Вилхелм остава неразбран и накрая умира самотен в затвора. Въпреки това и до днес можем да открием в интернет как точно да създадем акумулатора и как да го използваме. Впечатляващото в живота му е възможността да издразни самия Хитлер, а това е постижение, което рядко се среща в историята. И всичко започва през далечната 1897 г. с раждането му в Австрия. По това време психоанализата започва да набира скорост и младежът е привлечен от ученията на Зигмунд Фройд. Нещо повече, самият Фройд е негов учител и позволява по-сериозно разгръщане на спектъра на науката. Ако психологията е едно сериозно влечение, другото е обвързано с ученията на Маркс. Комбинацията от двете го превръща в много интересен социален феномен.

В някои от своите научни трудове, Вилхелм ще протестира срещу сексуалното подтискане на обществото, което идва в следствие на политическата импотентност на управляващите. Решението на проблема е освобождаването на тази енергия и създаването на много по-висш идеал. Твърдението е доста дръзко, особено след като разгледаме начина на живот от двете страни на Берлинската стена. Според направено изследване, Източен Берлин бил много по-сексуално задоволен, особено с драстичното повишаване на раждаемостта. До тук добре, твърдението на Вилхелм успява да подразни Кремъл, а фашистите дълго го използват като особен коз в пропагандата.

По всичко личи, че Райх може да се превърне в следващата идеология на партията, докато той самият не хвърля същия камък и по управляващите в този момент. За ученият, фашистите също били сексуално подтиснати. Осъзнавайки, че влиза в директен конфликт с двете големи сили по това време, скандалният теоритик бяга на безопасно място в Скандивания и там, както мнозина очакват, открива оргонната енергия. Неговият труд лежи изцяло на основата на Фройд за сексуалното либидо. Покрай обясненията и нуждата от оргонната енергия, Райх добавя още една безумна история – небето е синьо, защото е наситено с позитивна оргонна енергия.

Northern Lights

Снимка: By United States Air Force photo by Senior Airman Joshua Strang – This Image was released by the United States Air Force with the ID 050118-F-3488S-003 (next).This tag does not indicate the copyright status of the attached work. A normal copyright tag is still required. See Commons:Licensing.العربية | বাংলা | Deutsch | English | español | euskara | فارسی | français | italiano | 日本語 | 한국어 | македонски | മലയാളം | Plattdüütsch | Nederlands | polski | پښتو | português | svenska | Türkçe | українська | 中文 | 中文(简体)‎ | +/−http://www.af.mil/weekinphotos/wipgallery.asp?week=97&idx=9 (Full Image), Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1234235

Ученият вярвал, че северното сияние също се дължи на оргона. 

Същото важи за океана, който отразявал небесната оргонна светлина, а да не говорим, че разлагащото се дърво също било синьо. Очевидно можем заключим, че австриецът е просто далтонист или много луд човек. Новата енергия се движела от изток на запад и изпреварвала въртенето на планетата. В следващ научен труд ще забележим отричането на клетките и замяната им в човешката структура с биони, който той вече успял да наблюдава. Бионите представлявали мембрана, заобиколена от течност, която пулсира изцяло от оргонна енергия. Практически целият свят извършвал един невероятен танц на живота и оттам произхожда и така наречения ритъм на любовта, включително и пулсиращата формула на оргазма. Бионите също се възпроизвеждали чрез диление на клетките.

Очаквано за всички, Европа най-накрая вдигнала ръце от този пророк и решила да постави черен печат на провежданите експерименти.  През 1939 г. идва и следващото гениално решение – миграция в САЩ и започване на чисто. Все пак говорим за страната на смелите и свободните – място за стартирането на новата наука. Именно в Лонг Айлънд се ражда и толкова мистичния оргонен акумулатор. Неговите колеги – точно така, повтарянето на една лъжа може да я превърне в истина – твърдят, че това е най-великото откритие в медицината, което някой може да създаде в изобщо.

За тежко болните пациенти, Вилхелм дори предлагал специална версия, която можела да покрива леглото на пациента и представлявала нещо подобно на палатка с всички необходими слоеве, които също се поставяли и под матрака. Добрата реклама можела да оправдае всеки инвестиран долар. При проведени опити с пациенти, страдащи от тежки изгаряния, акумулаторът облекчил значително болката и не позволил да се появят популярните мехури с кръв, впрочем дори се наблюдавало отпускане на кожата, което допринесло по-бързото облекчаване и заздравяване. Това обаче не е единствената функция, можем да забележим, че в описанието се говори за лекуване на тежки болести, артрит, и дори рак в ранния стадий.

Дълго време никой в САЩ не обръща внимание на лудия учен и той самият продължава своята работа и печели значителни суми от продажбата на колиба с няколко различни слоя материал в стените. Търговията процъвтява повече от 11 години инкасирайки серозни печалби по сметката на изследователя. Все пак е необходимо на САЩ да разбере, че Бърни Мадоф създава една от най-великите пирамиди в историята на страната, но дълго време се представя за особено добър и успешен бизнесмен, а какво да говорим за човек, който търгува с надежда. Да се върнем на Вилхелм, след като 10 години спокойно проповядва, че цялата концепция за вселената е грешна,идва време за по-сериозни проверки от страна на властите.

Associate_Warden's_Record_Card_for_Wilhelm_Reich

Снимка: By Prison employee – Svoboda, Antonin (2009). Wer Hat Angst vor Wilhelm Reich? ("Who's Afraid of Wilhelm Reich?") (1:34 hr), documentary, Austrian TV., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21816173

Години по-късно Джеймс ДеМео – основателят на Оргонната Биофизична Изследователска лаборатория ще сподели, че Райх е успял да привлече негативните критики към себе си и най-вече тази на медицинското общество, което умишлено искало да провали неговата работа. И до днес ДеМео смята, че това е била кординирана и зловеща кампания, която се опитвала да дискридитира научните доказателства, използвайки предимно слухове и клюки.  Всички ескперименти се забраняват, както и проповядването на това откритие, а в последствие се стига и до забрана за разпространение и употреба на прословутия уред.

Представители на федерлната комисия се появили в лабораторията на Райх и с брадви започнали да насичат всички кутии. До този момент няма информация дали при унищожаването на акумулаторите се е вдигнал мистичен син прах. След това била изгорена всичката му литература, както и записките. Поради факта, че себестойността на един такъв уред е изключително ниска, ученият продължил да работи спокойно, особено след като акумулаторът можел да се построи с една бърза разходка до всяка железария. Предупреждението не помогнало и властите решили окончателно да сложат край на оргонната теория като бързо издействали дългосрочно посещение на затвора. През 1957 г. създателят на оргонната теория умира. Това обаче не кара хората да се откажат и да спрат да вярват.

Неговият труд продължава да живее, особено след като ДеМео споделя инструкциите за създаването на енергиен акумулатор с три слоя. Откриват се и достатъчно известни личности, които с удоволствие използват акумулатора и разказват за него по време на мащабната кампания. Американският писател Уилям Бъроуз се кълнял, че всеки път изпитвал различни усещания в тази машина, но нека не забравяме, че това е човекът, който поставя чаша джин на главата на съпругата си и след това я прострелва в челото – стрелбата не вървяла толкова добре, колкото писането. За мнозина акцията на властите е била изключително жестока, особено към учен, който се опитвал да промени света. Години по-късно последвал и отговор: никой не се притеснявал от неговите безумни теории, но когато една кутия се предлага като лечител на рака, тогава е повече от очаквано да се задейства определеният регулатор.

Можем да вярваме, че именно Вилхелм Райх е и един от основоположниците на хомеопатията, впечатляващият модел на работа продължава да се използва и до днес. Първо забелязваме създаването на мистична и почти абсурдна теория, след това добавяме уред за употреба и накрая намираме достатъчно позитиви, за да го продаваме. Не трябва обаче да забравяме, че някои хора успяват да извлекат много сериозни ползи от изобретението на австриеца. Властите забелязали, че това устройство било закупено от колежански професор. При запитване защо му е необходимо, той отвърнал, че е запознат с принципа на работа, но забелязал, че когато жена му го използва, получавал няколко часа покой и тишина у дома си, та и по тази причина споделял колко уникален е този уред. Очевидно не всички губят от тази идея.

Заглавна снимка: By The U.S. Food and Drug Administration – Healing Devices (FDA 138), Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=33628062

 
 
Коментарите са изключени за Вилхелм Райх и оргонният акумулатор за лечение

Повече информация Виж всички