shareit

Какво точно са децата Индиго

| от |

Всяко ново поколение има своето име и с него получава определени качества, преписващи се от хороскопи или друга малко по-мистична наука. Новото поколение или поне концепта за него идва с името децата Индиго. Това е психологическо определение, което е подкрепено от науката цветнология – психология на цветовете. Въпросната наука е обвързана с поставянето на качества върху специфични цветове, като това помага за една по-добра терапия.

Цветът индиго, който е тъмно синю с много малко зелено за лек баланс, генерално се класифицира с по-спокойни качества. Децата Индиго трябва да разполагат с такава аура и ще могат да се извисяват духовно, отключвайки метафизични качества. Аурата на този вид деца трябва да се смята за син или виолетов.

Нека обърнем внимание и какъв точно е произхода на този вид деца?

Индиго децата са нов феномен, който най-вероятно започва да се наблюдава в края на 60-те и 70-те години. В този период калифорнийският физик и парапсихолог – Нанси Анн Тапе започва да боди записки относно децата индиго и тяхната аура. Тя забелязва, че в този период се раждат много индиго деца. Пикът се наблюдва между 80-те и 90-те години, но дори и днес може да има такива феномени.

Нека продължим до 1999 г. с появата на книгата „Децата Индиго: Новите деца, които пристигнаха“. Автор на това творение е Жан Тобер и Лий Карол, които разглеждат спиритуалния аспект на въпросните деца. Това трябва да е описание за децата индиго и техните родители.

В тази книга ще открием, че авторите описват ясно какво може да се очаква от тях. Лайтмотивът на книгата е насочен към идеята, че светът трябва да помага и да се постарае да донесе баланс и хармония в техния живот, както и да ги брани от фрустрации.

Не очаквайте чудеса, това е просто теория, която посочва, че говорим за следващата стъпка от еволюцията. Родените с такава аура трябва да се смятат за хора с уникални качества и възможности и от тях се очаква да подобрят много света. Не искаме да сме лоши пророци, но съдейки по неговото състояние, същите не се справят изобщо добре.

Какви са характеристиките и описанията на този вид деца? Съдейки по изследванията на двете науки, концепта за такова дете включва някои основни елементи:

Самоувереност – децата индиго са известни като свободните мислещи с мисия. От тях се очаква да помагат на другите.

Свръхинтелигентност – повече от тях ще имат много високо IQ.

Емоционалност – известно е, че тези деца усещат много емоции, които им помагат да бъдат емпатични спрямо другите.

Креативност – повечето представители на това поколение имат таланти, говорим за музикална дарба или друго изкуство, но проклятието им е, че често могат да се отегчават много лесно.

Бунт – звучи странно, но тези деца не обичат властта и я отричат във всеки един момент, когато се забележи несправедливост.

Вярващите в тази идея посочват, че това не са просто деца с уникални качества. Те са ангажирани много повече с обществени проблеми и винаги намират още последователи. Според учени като МакКормик, повечето деца и дори възрастните от това поколение ще разполагат с особени дарби, включително и телепатия, някои дори имат дарбата да се свързват с духове или да улавят изключително висока вибрационна енергия.

Мнозина вярват в новата ера и някои по-високи спиритуални извисявания, както и просветление. Представителите на това поколение не спират да търсят справедливостта, вдъхновени са да я преследват и да я отстояват.

Всяко едно дете е чувствително към тази идея, но индиго децата поставят връх в тази идея. Известни са с това, че могат да чувстват дискомфорт в определени места или до определени хора. Имат непробуден сън, сериозно въображение и често не разбират социалните норми.

Не всички разбират идеята или я приемат за реалност. Някои експерти смятат, че индиго е етикет за деца, които трябва да се използват като лепенка за онези деца, страдащи от специфични заболявания. Някои експерти смятат, че в определени моменти можем да се визира дори болестно състояние като аутизъм.

Според доктори като Моника Вермани, подобни вярвания трябва да бъдат червен флаг за мнозина, които се опитват да повярват. Тя посочва, че родителите не трябва да се вманиачават в подобни идеи и да се грижат за проблематичните симптоми на детето. Ако страда от определени синдроми, то задължително трябва да има достатъчно помощ и то правилна. Някои родители пропускат възможността да потърсят лекарска помощ.

Как човек може да провери дали наистина е дете индиго? Трябва да се провери неговата аура. Според някои физици, най-лесният начин е да гледате в огледало с периферно зрение. Ако забележите някои по-интересни цветове около себе си, най-вероятно имате това като сила. Другият вариант е да откриете аурорен фотограф, който може да свърши работата. Въпросното устройство ще покаже цветовете на аурата с помощта на сензори, които човек държи по време на самата снимка. Тези сензори изпращат електрически зарят в тялото, който се преобразува в цветове.

Цветографите вярват, че децата индиго съществуват и могат да бъдат открити, психолозите пък смятат, че подобен феномен не може да съществува. По-важното е, че децата трябва да получават внимание и по-добро отношение, особено след като трябва да следят здравето на своето дете, вместо да търсят научно обяснение или дарба.

И ако искате да знаете още за индиго децата – те са част от звездните деца, но не са единствените. Имаме кристални деца, които се раждат между 1990-2010 г. съществуват и така наречените на децата, които се раждат около 2000 г. и тяхната аура е многоцветна и за тях се твърди, че са обичащи, смели и телепатични. Реално почти всяко дете със специална аура може да използва телепатията, поне така изглежда.

 
 
Коментарите са изключени за Какво точно са децата Индиго

Повече информация Виж всички